fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c98f537-ccea-46b3-9c4f-84d0b3014a24
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosa ryżowa z bakaliami

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Jagody Goji oraz żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut, a następnie odsączamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wsypujemy pestki dyni oraz orzechy i prażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Wszystkie składniki razem mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (300 ml)
  • Komosa ryżowa biała (150 g)
  • Żurawina suszona (80 g)
  • Orzech włoski (24 g)
  • Pestki dyni obrane (20 g)
  • Jagoda Goji (16 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem

Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w cienkie paski Paprykę kroimy w paski Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy Na patelni…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z kurkami

Kaszę gryczaną ugotować we wrzącej wodzie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w kostkę Kurki wrzucić do miski i zalać zimną wodą, wyjąć grzyby i jeszcze dwa razy przepłukać Grzyby położyć…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z cukinią

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cukinię kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-6 minut Dodajemy kaszę oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >