fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c98f537-ccea-46b3-9c4f-84d0b3014a24
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosa ryżowa z bakaliami

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Jagody Goji oraz żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut, a następnie odsączamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wsypujemy pestki dyni oraz orzechy i prażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Wszystkie składniki razem mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (300 ml)
  • Komosa ryżowa biała (150 g)
  • Żurawina suszona (80 g)
  • Orzech włoski (24 g)
  • Pestki dyni obrane (20 g)
  • Jagoda Goji (16 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja sadzone na boczku

Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący i wytopi się z niego tłuszcz Następnie wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Jaja z…

WIĘCEJ >

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać Połowę łososia pokroić…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >