fbpx
logo
Szukaj
open close

Komosa ryżowa z bakaliami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c98f537-ccea-46b3-9c4f-84d0b3014a24
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosa ryżowa z bakaliami

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Jagody Goji oraz żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut, a następnie odsączamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wsypujemy pestki dyni oraz orzechy i prażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Wszystkie składniki razem mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (300 ml)
  • Komosa ryżowa biała (150 g)
  • Żurawina suszona (80 g)
  • Orzech włoski (24 g)
  • Pestki dyni obrane (20 g)
  • Jagoda Goji (16 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Steki z tuńczyka z sezamem

Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Rybę kroimy wzdłuż na pół (tak aby z kawałka powstały dwa cieńsze kawałki) Do miski wsypujemy sezam, dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Następnie przesypujemy…

WIĘCEJ >

Serek topiony z płatków owsianych

Płatki zalewamy szklanką letniej wody i odstawiamy na 15 minut. Cebulę kroimy na mniejsza kawałki. Przygotowujemy foremki – mogą to być plastikowe opakowania po innych produktach albo miseczki, filiżanki, które przelewamy zimną wodą lub suche…

WIĘCEJ >

Sałatka z melona z miętą

Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 minut (aby połowa płynu wyparowała) Następnie przelewamy syrop do miski i odstawiamy na ok. 5 minut do ostygnięcia Dodajemy sok z limonki oraz posiekaną…

WIĘCEJ >

Zupa rybna, jarzynowa

Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >