Komosa ryżowa z bakaliami
Komosa ryżowa z bakaliami
Przygotowanie
- Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Jagody Goji oraz żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut, a następnie odsączamy
- Rozgrzewamy patelnię
- Wsypujemy pestki dyni oraz orzechy i prażymy przez ok. 3-4 minuty
- Wszystkie składniki razem mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.
Autor
Lista składników
- Woda (300 ml)
- Komosa ryżowa biała (150 g)
- Żurawina suszona (80 g)
- Orzech włoski (24 g)
- Pestki dyni obrane (20 g)
- Jagoda Goji (16 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Steki z tuńczyka z sezamem
Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Rybę kroimy wzdłuż na pół (tak aby z kawałka powstały dwa cieńsze kawałki) Do miski wsypujemy sezam, dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy Następnie przesypujemy…
WIĘCEJ >Serek topiony z płatków owsianych
Płatki zalewamy szklanką letniej wody i odstawiamy na 15 minut. Cebulę kroimy na mniejsza kawałki. Przygotowujemy foremki – mogą to być plastikowe opakowania po innych produktach albo miseczki, filiżanki, które przelewamy zimną wodą lub suche…
WIĘCEJ >Sałatka z melona z miętą
Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 minut (aby połowa płynu wyparowała) Następnie przelewamy syrop do miski i odstawiamy na ok. 5 minut do ostygnięcia Dodajemy sok z limonki oraz posiekaną…
WIĘCEJ >Zupa rybna, jarzynowa
Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…
WIĘCEJ >