fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z kurczakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd529d096-7173-4f42-94bf-069a1f4e6d49
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosa ryżowa z kurczakiem

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Paprykę oraz mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy paprykę oraz mięso, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 10 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
  • Dodajemy komosę i całość podsmażamy przez ok. 2-3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kurczak pierś (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Curry w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grasica cielęca z kurkami i młodymi ziemniakami i sałatką

Grasica z kurkami: Przygotowujemy garnek do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do…

WIĘCEJ >

Brzydka pasta z soczewicy

Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym pomidorze. Mieszamy soczewicę wraz z cebulą i przyprawami oraz dodatkiem oliwy z oliwek. Można do…

WIĘCEJ >

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałatach Makrelę obrać ze skóry, wyjąć ości i położyć na sałatach Dodać…

WIĘCEJ >

Gulasz z ziemniakami

Mięso kroimy w kostkę Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy…

WIĘCEJ >