Komosa ryżowa z kurczakiem
Komosa ryżowa z kurczakiem
Przygotowanie
- Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Paprykę oraz mięso kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy paprykę oraz mięso, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 10 minut (do momentu, aż mięso przestanie być surowe)
- Dodajemy komosę i całość podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Komosa ryżowa biała (100 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
- Curry w proszku (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dziecięcy kotlecik – rybka
Mięso oczyszczamy i wyrajamy podłużne kółko (na kształt rybki) Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut z każdej strony (do momentu, aż przestanie być…
WIĘCEJ >Pudding gryczany
Do miski wsypujemy mąkę, kakao oraz cynamon, dodajemy skórkę pomarańczową, miód oraz połowę ilości mleka i całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę Drugą połowę mleka wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Przygotowaną masę wlewamy…
WIĘCEJ >Gulasz z warzywami
Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Brokuł dzielimy na różyczki Fasolkę oraz brokuł gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez ok. 5-7 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w kostkę Por kroimy w…
WIĘCEJ >Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)
Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…
WIĘCEJ >