fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa z ciecierzycą i jarmużem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6188207b-e2a4-4255-9235-00a483a964cc
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosa ryżowa z ciecierzycą i jarmużem

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Jarmuż siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy jarmuż oraz ciecierzycę i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy komosę oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Komosa ryżowa biała (150 g)
  • Ciecierzyca z puszki (100 g)
  • Jarmuż (60 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miks wędlin z miksem sałat

Wędliny układamy na talerzu Obok układamy sałaty i polewamy sosem  

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Jajo sadzone na szpinaku z papryką

Paprykę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy szpinak oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż szpinak „zwiędnie”) Na osobnej patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >