fbpx
logo
Szukaj
open close

Komosa ryżowa z ciecierzycą i jarmużem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6188207b-e2a4-4255-9235-00a483a964cc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosa ryżowa z ciecierzycą i jarmużem

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Jarmuż siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy jarmuż oraz ciecierzycę i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy komosę oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Komosa ryżowa biała (150 g)
  • Ciecierzyca z puszki (100 g)
  • Jarmuż (60 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz warzywny z kurczakiem

Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Cebulę z czosnkiem obieramy Wszystkie warzywa kroimy na kawałki (wg uznania) Mięso odcedzamy i kroimy w kostkę Na patelnię wrzucamy cebulę z czosnkiem, seler, paprykę i…

WIĘCEJ >

Omlet po włosku

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem przez ok. 5 minut (do momentu ścięcia się jaj) Pomidora kroimy w cząstki Ser…

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z boczkiem

Boczek kroimy w drobną kostkę i smaży na małym ogniu przez około pół godziny. Chcemy, żeby tłuszcz wytapiał się wolno. Mieszamy co jakiś czas, żeby się nie przypalił. Miskę stawiamy na wadze i przeciskamy do…

WIĘCEJ >