Jarmuż z komosą ryżową
Jarmuż z komosą ryżową
Przygotowanie
- Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą
- Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut
- W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki
- Cebulę kroimy w kostkę, a marchew w plasterki
- Na patelni rozpuszczamy tłuszcz, szklimy cebulę, dodajemy jarmuż i marchew
- Dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut, mieszając co jakiś czas
- Podajemy z kaszą jaglaną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z komosą ryżową.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Jarmuż (świeży) (150 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Komosa ryżowa biała (80 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Frittata z żeberkami z dzika (wieprzowymi)
Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki)…
WIĘCEJ >Zupa chrzanowa
Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…
WIĘCEJ >Naleśniki gryczane bez jajek z owocami i sosem truskawkowym
Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe słoiki) Zalewamy wodą, mieszamy Zostawiamy tak na 7 godz. (ja robię to około 11 rano….
WIĘCEJ >