fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jarmuż z komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0ed5477-045b-477e-8806-5d4c152fc361

Jarmuż z komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą
  • Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut
  • W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki
  • Cebulę kroimy w kostkę, a marchew w plasterki
  • Na patelni rozpuszczamy tłuszcz, szklimy cebulę, dodajemy jarmuż i marchew
  • Dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut, mieszając co jakiś czas
  • Podajemy z kaszą jaglaną

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Zamiast komosy ryżowej można użyć kaszy gryczanej niepalonej lub jaglanej

Autor

Kamila Lipowicz
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g świeżego jarmużu
  • ½ cebuli (100 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 80 g komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Owsianka z otrębami

Płatki owsiane mieszamy z otrębami Zagotowujemy w mleku kokosowym (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Całość mieszamy i podajemy

WIĘCEJ >

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >