fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jarmuż z komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0ed5477-045b-477e-8806-5d4c152fc361
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jarmuż z komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą
  • Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut
  • W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki
  • Cebulę kroimy w kostkę, a marchew w plasterki
  • Na patelni rozpuszczamy tłuszcz, szklimy cebulę, dodajemy jarmuż i marchew
  • Dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut, mieszając co jakiś czas
  • Podajemy z kaszą jaglaną

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Zamiast komosy ryżowej można użyć kaszy gryczanej niepalonej lub jaglanej

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g świeżego jarmużu
  • ½ cebuli (100 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 80 g komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Ryżanka z bakaliami

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść ulubionych bakalii (orzechy, pestki, rodzynki)

WIĘCEJ >

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >