fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jarmuż z komosą ryżową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0ed5477-045b-477e-8806-5d4c152fc361
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jarmuż z komosą ryżową

Przygotowanie

  • Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą
  • Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut
  • W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki
  • Cebulę kroimy w kostkę, a marchew w plasterki
  • Na patelni rozpuszczamy tłuszcz, szklimy cebulę, dodajemy jarmuż i marchew
  • Dusimy na małym ogniu przez 10-15 minut, mieszając co jakiś czas
  • Podajemy z kaszą jaglaną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z komosą ryżową.

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Jarmuż (świeży) (150 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Komosa ryżowa biała (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Daktyle suszone z pestką

Usunąć pestki Zjeść

WIĘCEJ >

Szpinak cytrynowy

Myjemy szpinak Obieramy i kroimy czosnek Rozgrzewamy masło ghee na patelni Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy go solą i smażymy 4 minuty Wyłączamy ogień pod patelnią, wlewamy…

WIĘCEJ >

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni Lekko…

WIĘCEJ >