fbpx
logo
Szukaj
open close

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4ee2e756-58d2-499e-925e-2e69bd0176fb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając
  • Następnie dolewamy mleko i mieszamy
  • Jabłko ścieramy na grubych oczkach
  • Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon oraz kakao i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanki.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (180 g)
  • Woda (150 ml)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Kakao w proszku (5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron karbowany z cukinii z szparagami i brokułami

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min Szparagi i brokuł dzielimy na małe kawałki i dodajemy na patelnię Cukinię kroimy nożem karbowanym w plastry a…

WIĘCEJ >

Naleśniki jaglane

Składniki mieszamy razem do uzyskania ciasta o płynnej konsystencji (nie może być za rzadka) Jeżeli potrzeba, dodajemy jeszcze łyżkę mąki Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki, na tłuszczu lub bez dodatku tłuszczu

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Nutella z daktyli z chlebem gryczanym

Orzechy (opcjonalnie podprażone) umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładki krem Dodajemy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli) Gotowym kremem smarujemy…

WIĘCEJ >