fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z borówkami, cynamonem i kardamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf7046131-b030-427e-821e-1087175c9294
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosanka z borówkami, cynamonem i kardamonem

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając
  • W rondlu podgrzewamy mleko
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Następnie wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane oraz żółtka
  • Komosankę przelewamy do miski, dodajemy owoce i polewamy syropem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanki.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Woda (150 ml)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Borówka (15 g)
  • Len odtłuszczony (15 g)
  • Syrop z agawy (7 g)
  • Kardamon – ziarno (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlet mielony z dzika z duszoną kiszoną kapustą i gotowanymi batatami

Kotlety z dzika: Mięso kroimy w mniejsze kawałki i mielimy w maszynce na standardowym sitku (szajbie) Między jedną partią mielonego mięsa a drugą wrzucamy marchew i pietruszkę Lekko solimy, pieprzymy i wyrabiany rękami masę mięsną…

WIĘCEJ >

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta Następnie posypujemy nasionami słonecznika Skrapiamy…

WIĘCEJ >