fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z borówkami, cynamonem i kardamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf7046131-b030-427e-821e-1087175c9294
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z borówkami, cynamonem i kardamonem

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając
  • W rondlu podgrzewamy mleko
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Następnie wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane oraz żółtka
  • Komosankę przelewamy do miski, dodajemy owoce i polewamy syropem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanki.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Woda (150 ml)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Borówka (15 g)
  • Len odtłuszczony (15 g)
  • Syrop z agawy (7 g)
  • Kardamon – ziarno (0.5 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Miska, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z awokado

Obieramy i kroimy awokado oraz banana Wrzucamy do miski Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki Wszystko blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać posiekaną drobno cebulę i pora, jajka, przepuszczony przez praskę czosnek. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa

Szczaw siekamy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pozostałe składniki i całość gotujemy przez ok. 10 minut

WIĘCEJ >

Ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy Dodajemy tuńczyka i mieszamy

WIĘCEJ >