fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z nasionami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c872a8613-08cc-4ada-9e2b-e482bf0a820b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosanka z nasionami

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody
  • W rondlu podgrzewamy mleko
  • Dodajemy komosę, przyprawy oraz siemię lniane i gotujemy przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając
  • Jaja wybijamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Wyłączamy kuchenkę, a do garnka wylewamy zblednowane jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Komosankę przelewamy do miski i posypujemy nasionami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Woda (150 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Siemię lniane mielone (30 g)
  • Pestki dyni obrane (15 g)
  • Płatki migdałowe (10 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sernik mango na zimno bez nabiału

Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku należy ją zalać 6 łyżkami zimnej wody i również zostawić do namoczenia na 10 minut)….

WIĘCEJ >

Ziołowy omlet z kurkami

Kurki umyć i obsmażyć na 2 łyżkach masła klarowanego. W miseczce lekko ubić widelcem jajka z dodatkiem szczypioru i pietruszki oraz szczypty soli i pieprzu. Na małej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła. Wlać masę jajeczną. Widelcem…

WIĘCEJ >

Królik duszony w szałwii i cebuli z młodą kapustą ze skwarkami

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Królika przepłukać w zimnej wodzie, wytrzeć papierowym ręcznikiem Królika kroimy w następujący sposób: odcinamy nogi tylne (skoki), odcinamy nogi przednie, korpus przecinamy lub przerąbujemy tasakiem wzdłuż na połowy Kawałki…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >