fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z nasionami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c872a8613-08cc-4ada-9e2b-e482bf0a820b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z nasionami

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody
  • W rondlu podgrzewamy mleko
  • Dodajemy komosę, przyprawy oraz siemię lniane i gotujemy przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając
  • Jaja wybijamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Wyłączamy kuchenkę, a do garnka wylewamy zblednowane jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Komosankę przelewamy do miski i posypujemy nasionami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosanek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Woda (150 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Siemię lniane mielone (30 g)
  • Pestki dyni obrane (15 g)
  • Płatki migdałowe (10 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa

Wszystkie warzywa (poza ogórkami) dokładnie myjemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut (do miękkości) Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Ogórki kroimy w kostkę, a…

WIĘCEJ >

Wątróbka indycza z tymiankiem i oregano

Wątróbkę płuczemy solidnie, wycinamy błonki i odstawiamy do osuszenia. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu (smalec lub olej kokosowy) podsmażamy cebulę, aż zmięknie, dorzucamy wątróbkę. Smażymy na średnim ogniu kilka minut, aż wątróbka zbrązowieje. Pod…

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Myjemy ogórka i pomidory Ogórka obieramy ze skórki Kroimy warzywa i kruszymy fetę Wrzucamy składniki do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy i doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i oregano

WIĘCEJ >

Pulpeciki

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mięso mielone ugniatamy dłońmi z przyprawami, następnie formujemy 5 małych kulek i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Pulpeciki pieczemy około 30 minut.

WIĘCEJ >