fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety fasolowe z chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce97868bc-d470-4e52-8886-3adc509ba893
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety fasolowe z chili

Przygotowanie

  • Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy na sitku pod zimną, bieżącą wodą
  • Następnie przenosimy fasolę do miski i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Chili drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy marchew i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy chili wraz z przyprawami, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Zawartość patelni przenosimy do miski z fasolą, dodajemy przecier oraz płatki owsiane i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy kotlety
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotlety i smażymy z każdej strony przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kotletów.

Kotlety możesz opcjonalnie posypać zieleniną np. szczypiorkiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Chili (5 g)
  • Kmin rzymski (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryżanka z dżemem truskawkowym

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i dodajemy dżem

WIĘCEJ >

Zapiekanka z indyka i jarmużu z sosem czosnkowym

Mleko kokosowe rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy starty czosnek i dusimy kilka minut. Wyłączamy ogień pod sosem. Jarmuż dokładnie myjemy, odcinamy zgrubiałe nerwy tak, żeby nie rozerwać liści. Wrzucamy pojedynczo na gotującą się wodę i…

WIĘCEJ >

Łosoś wędzony na szpinaku

Pomidorki kroimy na pół Na talerzu układamy szpinak oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy łososia Cytrynę kroimy w pół plastry i kładziemy obok sałatki

WIĘCEJ >

Wątróbka z brokułami

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na talerz wysypujemy mąkę Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i…

WIĘCEJ >