fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety fasolowe z chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce97868bc-d470-4e52-8886-3adc509ba893
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety fasolowe z chili

Przygotowanie

  • Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy na sitku pod zimną, bieżącą wodą
  • Następnie przenosimy fasolę do miski i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Chili drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy marchew i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy chili wraz z przyprawami, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Zawartość patelni przenosimy do miski z fasolą, dodajemy przecier oraz płatki owsiane i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy kotlety
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kotlety i smażymy z każdej strony przez ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych kotletów.

Kotlety możesz opcjonalnie posypać zieleniną np. szczypiorkiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Chili (5 g)
  • Kmin rzymski (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Siekane kotlety z sarny

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Następnie formujemy z masy okrągłego (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z warzywami

Kotlety mielone Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. c Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Kotlety z boczniaków

Grzyby myjemy pod bieżącą zimną wodą, rozkładamy na ręcznikach papierowych i pozwalamy, aby obciekły i wyschły Od strony blaszek oprószamy (…)

WIĘCEJ >

Pieczone mielone mięso z cukinią

Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy (…)

WIĘCEJ >

Sojowe kotlety mielone

Kotlety sojowe moczymy w bulionie warzywnym lub wodzie z sosem sojowym/solą przez 5-6 minut, aż nie będzie twardych części. Pieczywo (…)

WIĘCEJ >