Siekane kotlety z sarny
Siekane kotlety z sarny
Przygotowanie
- Mięso mielimy na standardowym sitku do miski
- Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
- Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty
- Uwaga: jeśli nie lubimy krwistego mięsa, to przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy przez ok. 8 minut (na małym ogniu)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem mięsa z sarny.
Autor
Lista składników
- Sarnina karkówka (200 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Bakłażan faszerowany sarną
Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana obieramy ze skóry i kroimy wzdłuż…
WIĘCEJ >Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka
Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy dwa podłużne walce Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku…
WIĘCEJ >Burger z sarny z sałatą i warzywami
Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Lekko solimy i pieprzymy, mieszamy Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony Odkładamy na 2 minuty mięso na…
WIĘCEJ >Kotlety mielone z sarny z suszonymi grzybami, duszonymi ziemniakami i grillowaną cukinią
Ziemniaki: Obieramy, płuczemy Kroimy w kawałki (nie ma znaczenia czy duże czy małe, wystarczy każdego ziemniaka na 4 części przekroić) Zalewamy gorącą wodą Lekko solimy (płaska łyżeczka soli na dwa litry wody) Gotujemy do miękkości…
WIĘCEJ >