Siekane kotlety z sarny
Siekane kotlety z sarny
Przygotowanie
- Mięso mielimy na standardowym sitku do miski
- Do masy mięsnej dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
- Następnie formujemy z masy okrągłego kotleta
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kotleta i smażymy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty
- Uwaga: jeśli nie lubimy krwistego mięsa, to przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy przez ok. 8 minut (na małym ogniu)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem mięsa z sarny.
Autor
Lista składników
- Sarnina karkówka (200 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa z owocami morza
Cebulę, czosnek obrać i pokroić W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem Dodać owoce morza (mogą być zamrożone) Poddusić 5 min Dodać pomidory Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka Zalać rosołem…
WIĘCEJ >Zapiekane warzywa
Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…
WIĘCEJ >Duszone mięso z warzywami
Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa Kiedy…
WIĘCEJ >