fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety z boczniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caa8effca-af06-415d-98ff-ddedb5802df3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotlety z boczniaków

Przygotowanie

  • Grzyby myjemy pod bieżącą zimną wodą, rozkładamy na ręcznikach papierowych i pozwalamy, aby obciekły i wyschły
  • Od strony blaszek oprószamy je solą i pieprzem
  • Jajko mieszamy widelcem z dodatkiem szczypty soli i pieprzu
  • Grzyby obtaczamy z obu strony w roztrzepanym jajku i smażymy na gorącym tłuszczu, aż się ładnie przyrumienią
  • Podajemy od razu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.

Uwagi

Przyprawy bardzo słabo trzymają się grzybów, zatem warto doprawić delikatnie również panierkę, aby kotlety były smaczniejsze.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 duże boczniaki (150 g)
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego do smażenia (15 g) 

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Seler naciowy

Łodygi selera myjemy Zjadamy w całości lub dzielimy na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Chleb kokosowy

Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.  Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem. 

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >

Szarlotka gryczano – jaglana

Bierzemy miskę i dodajemy masło, mąkę jaglaną i gryczaną, mod, 2 jajka Mieszamy Uzyskane ciasto dzielimy na 2 części Do jednej części dodajemy karob, formujemy kule Owijamy folią spożywczą Wstawiamy do zamrażalki do czasu aż…

WIĘCEJ >