fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety z boczniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caa8effca-af06-415d-98ff-ddedb5802df3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotlety z boczniaków

Przygotowanie

  • Grzyby myjemy pod bieżącą zimną wodą, rozkładamy na ręcznikach papierowych i pozwalamy, aby obciekły i wyschły
  • Od strony blaszek oprószamy je solą i pieprzem
  • Jajko mieszamy widelcem z dodatkiem szczypty soli i pieprzu
  • Grzyby obtaczamy z obu strony w roztrzepanym jajku i smażymy na gorącym tłuszczu, aż się ładnie przyrumienią
  • Podajemy od razu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.

Uwagi

Przyprawy bardzo słabo trzymają się grzybów, zatem warto doprawić delikatnie również panierkę, aby kotlety były smaczniejsze.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 duże boczniaki (150 g)
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego do smażenia (15 g) 

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone warzywa

Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki Marchew obieramy i kroimy w plastry Obieramy czosnek Warzywa układamy na blaszce do pieczenia Lekko solimy i pieprzymy Pieczemy w 200…

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowe z kremem z batatów

W jednej misce mieszamy dokładnie mąkę kokosową, sodę i sól. Żelatynę w proszku namaczamy w 6 łyżkach zimnej wody przez 10 minut. W rondelku podgrzewamy olej kokosowy, syrop klonowy i dodajemy namoczoną żelatynę. Całość delikatnie…

WIĘCEJ >

Czekoladowe pączusie

Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.

WIĘCEJ >