fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety mielone z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceda118a0-cb15-4de4-8cf8-a5f36f2f94fc
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kotlety mielone z warzywami

Przygotowanie

Kotlety mielone

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. c
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy kotlety o grubości ok. 4-5 cm
  • Kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na ok. 1 godz.

Warzywa

  • Pomidory kroimy w cząstki
  • Na talerzach rozkładamy rukolę, na wierzch kładziemy cząstki pomidorów i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kotletów mielonych.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

Kotlety mielone

  • Wieprzowina mięso mielone (500 g)
  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Cebula (105 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Warzywa

  • Pomidor (425 g)
  • Rukola (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…

WIĘCEJ >

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i kroimy w krążki Pomidora kroimy w plastry Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki i przykrywamy drugą kromką Tak przygotowane kanapki wkładamy do tostera i podgrzewamy do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i orzechami laskowymi

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi orzechami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy

WIĘCEJ >

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…

WIĘCEJ >