fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety jagnięce z sosem cebulowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cda614d4b-b6b7-4190-8b24-ab26e95000d9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kotlety jagnięce z sosem cebulowym

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy cebulę z zieleniną i smażymy przez ok. 8-10 minut
  • Wlewamy wino i bulion, dodajemy musztardę i gotujemy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie wyłączamy kuchenkę i odstawiamy patelnię do ostygnięcia
  • Mięso kroimy na kotlety
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Kładziemy kotlety i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony
  • Z patelni odlewamy tłuszcz, pozostawiając tylko mięso
  • Dodajemy sos cebulowy i podgrzewamy przez ok. 3-5 minut
  • Mąkę łączymy z wodą, wlewamy na patelnię i dokładnie mieszamy, do momentu, aż sos lekko zgęstnieję
  • Dodajemy posiekaną zieleninę, mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina udziec (800 g)
  • Bulion mięsny (300 ml)
  • Cebula czerwona (210 g)
  • Wino czerwone wytrawne (100 ml)
  • Masło (50 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Woda (15 ml)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smażony ryż z krewetkami i jajkiem

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Z grochu odcinamy końcówki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili kroimy w wąskie paski (gniazdo…

WIĘCEJ >

Polędwica wołowa z imbirem

Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski wlewamy 3/4 ilości tłuszczu i sok z limonki, dodajemy przyprawy (chili i pieprz) i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Fasolka z pistacjowym pesto

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Z fasolki odcinamy końcówki Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wrzucamy orzechy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę oraz tłuszcz i całość dokładnie blendujemy Następnie…

WIĘCEJ >

Siekany rumsztyk z sarny z warzywami grillowanymi i zasmażanymi buraczkami

Sarninę oczyścić z błon i powięzi Posiekać tasakiem lub zmielić w maszynce do mięsa Posolić, popieprzyć Formujemy okrągły rumsztyk o grubości około 1,5 cm Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Cebulę…

WIĘCEJ >