fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hawajskie kotlety wieprzowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-300
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Hawajskie kotlety wieprzowe

Przygotowanie

  • Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski
  • Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie obtaczamy w nim mięso
  • Miskę z mięsem przykrywamy folią i odkładamy na ok. 1 godz. (co ok. 15-20 minut obracamy mięso na drugą stronę)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony, a następnie przenosimy na papier
  • Pomidora kroimy w plastry
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster szynki, ananasa i pomidora, po czym całość posypujemy serem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
  • Ananas w puszce (220 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia grillowa, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta szparagowa z sarną

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >

Tarta szparagowa z mięsem mielonym

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Owsianka paleo z nasionami

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…

WIĘCEJ >