fbpx
logo
Szukaj
open close

Hawajskie kotlety wieprzowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce80690f5-f7ab-41ec-9e46-28bb9708db02
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Hawajskie kotlety wieprzowe

Przygotowanie

  • Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski
  • Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie obtaczamy w nim mięso
  • Miskę z mięsem przykrywamy folią i odkładamy na ok. 1 godz. (co ok. 15-20 minut obracamy mięso na drugą stronę)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony, a następnie przenosimy na papier
  • Pomidora kroimy w plastry
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster szynki, ananasa i pomidora, po czym całość posypujemy serem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Zamiast pomidorów możesz użyć oliwki.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
  • Ananas w puszce (220 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia grillowa, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chlebki pita z ziołami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Chlebki rozrywamy na pół, aby otrzymać dwa cieńsze placki Do miski wlewamy tłuszcz, dosypujemy przyprawy (tymianek i oregano), sezam oraz skórkę z cytryny…

WIĘCEJ >

Zupa z mięsem i grzybami Mun

Mięso dokładnie oczyszczamy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka Do garnka wlewamy wodę i gotujemy przez ok. 30-40 minut Po tym czasie dodajemy grzyby i gotujemy…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce z biedronkami

Na kromki chleba nakładamy ser i kroimy na pół w trójkąty Koper drobno siekamy i posypujemy nim kanapki Z mozzarelli wycinamy kółka Pomidorki kroimy na pół, a następnie wycinamy z nich małe trójkąciki (tak jak…

WIĘCEJ >

Pieczony omlet

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał) Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.

WIĘCEJ >