fbpx
logo
Szukaj
open close

Hawajskie kotlety wieprzowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce80690f5-f7ab-41ec-9e46-28bb9708db02
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Hawajskie kotlety wieprzowe

Przygotowanie

  • Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski
  • Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie obtaczamy w nim mięso
  • Miskę z mięsem przykrywamy folią i odkładamy na ok. 1 godz. (co ok. 15-20 minut obracamy mięso na drugą stronę)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony, a następnie przenosimy na papier
  • Pomidora kroimy w plastry
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster szynki, ananasa i pomidora, po czym całość posypujemy serem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Zamiast pomidorów możesz użyć oliwki.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
  • Ananas w puszce (220 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia grillowa, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż będzie lekko zarumienione) Cukinię kroimy w plastry Pomidorki…

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z serem kozim

Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C. W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy.  Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do…

WIĘCEJ >

Wątroba wieprzowa z pieczoną dynią i selerem naciowym

Włączamy piekarnik na 200 stopni Dynię kroimy na pół, łyżką wydłubujemy miąższ z pestkami Dzielimy dynie na cząstki (czyli połówkę na pół, i tak dalej, aż będziemy mieli porcyjne kawałki) Kawałki dyni układamy na blaszkach…

WIĘCEJ >

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…

WIĘCEJ >