fbpx
logo
Szukaj
open close

Hawajskie kotlety wieprzowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce80690f5-f7ab-41ec-9e46-28bb9708db02
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Hawajskie kotlety wieprzowe

Przygotowanie

  • Ananasa odsączamy z zalewy i zostawiamy ok. 1/4 syropu, który przelewamy do miski
  • Do syropu dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie obtaczamy w nim mięso
  • Miskę z mięsem przykrywamy folią i odkładamy na ok. 1 godz. (co ok. 15-20 minut obracamy mięso na drugą stronę)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony, a następnie przenosimy na papier
  • Pomidora kroimy w plastry
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster szynki, ananasa i pomidora, po czym całość posypujemy serem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kotletów.

Zamiast pomidorów możesz użyć oliwki.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (480 g)
  • Ananas w puszce (220 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia grillowa, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kotlety jagnięce z sosem oliwkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące kotlety wieprzowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Każdy kawałek mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy (…)

WIĘCEJ >

Kotlety drobiowe po indyjsku

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Mięso oczyszczamy i (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z karczku – soczyste

Gotujemy jarzyny (z wyjątkiem cebuli) na miękko lub al’dente (czas gotowania zależy od upodobań), można też wykorzystać jarzyny z rosołu (…)

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół (…)

WIĘCEJ >