fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc574e959-c387-4870-ac05-568776be4643
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Przygotowanie

  • Szparagi obrać
  • Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm)
  • Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min
  • Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić
  • Wrzucić pokrojone szparagi
  • Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę 2 – 3 min
  • Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka
  • Dodajemy posiekaną kolendrę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy 15 min
  • Zupę możemy tak zostawić lub zmiksować blenderem
  • Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Szparag (380 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >

Marchewka z oliwkami

Marchewkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy marchewkę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy oliwki i jeszcze chwilę smażymy ciągle mieszając. Do całości dosypujemy płatki drożdżowe. Danie jest gotowe jak zmiękną. 

WIĘCEJ >

Tofucznica z cebulką i pomidorami

Cebulę siekamy Wrzucamy ją na patelnię i szklimy na złoty kolor Pomidory kroimy w kosteczkę Do cebuli dodajemy pokrojone pomidory Dusimy do momentu, aż pomidory się rozpadną i odparuje z nich sok Do warzyw dodajemy…

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >