fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z pomidorów i papryki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c33ddd92c-aa25-4178-b349-60d735b1d140
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z pomidorów i papryki

Przygotowanie

  • Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne.
  • Cebulę obieramy z łupiny.
  • Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 40 minut.
  • Miękkie warzywa zmiksuj blenderem.
  • W garnku umieść upieczone warzywa, pomidory uzupełnił wodą.
  • Czosnek przeciśnij przez praskę.
  • Dodaj wszystkie płyny i dopraw do smaku.
  • Pozostaw na minimum 2 godziny, aby smaki się połączyły.
  • Podawaj z mnóstwem świeżych ziół.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Czosnek (świeży) (25 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka azjatycka

Sałatę i paprykę kroimy w kostkę, a pomidorki w połówki Wszystkie składniki na sos mieszamy w rondelku i przez chwilę podgrzewamy Polewamy warzywa sosem Podajemy

WIĘCEJ >

Prażone tartaletki kokosowe z dyniowo-jabłkowym kremem

Zaczynamy od zrobienia PULPY DYNIOWEJ Dynię kroimy na pół, usuwamy miękki środek i pestki, resztę kroimy na kawałki, układamy na blaszce skórą do dołu i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około godzinę Następnie wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Krem z grochu żółtego

Groch płuczemy i zalewamy w garnku zimną wodą. Najlepiej jest go tak zostawić na min. 1-2 godziny do namoczenia. Następnie do tej samej wody z grochem dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki warzywa oraz liść laurowy…

WIĘCEJ >

Sorbet bananowy i gruszkowy

Obieramy banany i kroimy w 1 cm plastry Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Pokrojone owoce wkładamy osobno w miseczki i wkładamy do zamrażarki na 8 godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki…

WIĘCEJ >