fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z pomidorów i papryki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c33ddd92c-aa25-4178-b349-60d735b1d140
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z pomidorów i papryki

Przygotowanie

  • Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne.
  • Cebulę obieramy z łupiny.
  • Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 40 minut.
  • Miękkie warzywa zmiksuj blenderem.
  • W garnku umieść upieczone warzywa, pomidory uzupełnił wodą.
  • Czosnek przeciśnij przez praskę.
  • Dodaj wszystkie płyny i dopraw do smaku.
  • Pozostaw na minimum 2 godziny, aby smaki się połączyły.
  • Podawaj z mnóstwem świeżych ziół.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (750 ml)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Czosnek (świeży) (25 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >

Omlet ze szparagami

Szparagi Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Szparagi kroimy na 4 części Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy Podsmażamy 3 min Omlet Jajka wybić na…

WIĘCEJ >