logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z pomidorów i papryki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-1

Krem z pomidorów i papryki

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-1

Przygotowanie

  • Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne.
  • Cebulę obieramy z łupiny.
  • Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 40 minut.
  • Miękkie warzywa zmiksuj blenderem.
  • W garnku umieść upieczone warzywa, pomidory uzupełnił wodą.
  • Czosnek przeciśnij przez praskę.
  • Dodaj wszystkie płyny i dopraw do smaku.
  • Pozostaw na minimum 2 godziny, aby smaki się połączyły.
  • Podawaj z mnóstwem świeżych ziół.

Uwagi

Latem oczywiście najlepiej wziąć dorodne, soczyste pomidory z polskiej ziemi, sparzyć skórki i długo gotować pod przykryciem na minimalnym ogniu.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 puszka pomidorów w puszce dobrej jakości
  • 2 dojrzałe, czerwone papryki
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 750 ml wody
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sok z ⅓ cytryny
  • sól himalajska/kłodawska
  • pieprz cayenne
  • zioła prowansalskie

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Kokosowa tarta malinowa

Masa malinowa: Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować Dodajemy miód Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik Żelatynę wsypujemy do małej (…)

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać (…)

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki (…)

WIĘCEJ >

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

Nogi kaczki solimy i pieprzymy Przygotowujemy rondel, w którym rozgrzewamy smalec Wrzucamy kacze nogi Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień i (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl