fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a53d73b-a9a7-4b00-a479-5f5b9e20cc38-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym

Przygotowanie

  • Obrać warzywa i pokroić w kostkę
  • W dużym garnku rozgrzać tłuszcz 
  • Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty
  • Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę
  • Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut
  • Wlać pomidorki z puszki, przykryć, dusić 10 minut
  • Dodać bulion, przykryć i gotować 20 minut
  • Doprawić solą i pieprzem
  • Do nałożonej porcji zupy dodać łyżeczkę sosu vinaigrette 

Rady dietetyka

Pomidory z puszki warto zamienić na świeże, ponieważ tego typu opakowania są źródłem toksycznych metali ciężkich, które zatruwają nasz organizm. To cenna informacja dla osób borykających się z alergią na nikiel oraz zatruciem innymi metalami ciężkimi.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Pietruszka korzeń (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo. W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i oczyścić) i dodać do chorizo. Po 5 minutach dodać włoszczyznę i przyprawy. Zalać 1 szklanką…

WIĘCEJ >

Frytki z marchewki

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek,…

WIĘCEJ >