fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z pomidorów i papryki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c158cb841-a4fa-465e-802f-900a904421b8-1

Zupa krem z pomidorów i papryki

Przygotowanie

  • Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry).
  • Dodajemy odrobinę wody i passatę.
  • Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
  • Zawartość patelni blendujemy na krem.
  • Doprawiamy do smaku i podajemy posypując pestkami dyni.

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się proste i równie smaczne kremy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 papryki czerwone (690 g)
  • 1 duży por (140 g)
  • 4 pomidory malinowe (680 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 butelka passaty pomidorowej (500 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • 1 łyżka pestek dyni (15 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia - głęboka
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kleisty ryż z mango

Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta. Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą. Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki. Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem….

WIĘCEJ >

Sałatka z kozim serem

Ser kroimy w cienkie, małe kawałki. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z serem i pomidorkami. Całość polewamy sokiem z cytryny i oliwą, posypujemy sezamem.

WIĘCEJ >

Sałatka azjatycka

Sałatę i paprykę kroimy w kostkę, a pomidorki w połówki Wszystkie składniki na sos mieszamy w rondelku i przez chwilę podgrzewamy Polewamy warzywa sosem Podajemy

WIĘCEJ >

Kulki kwasielce

Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę. Daktyle miksujemy na gęstą masę. Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować…

WIĘCEJ >