fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z pomidorów i papryki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c158cb841-a4fa-465e-802f-900a904421b8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z pomidorów i papryki

Przygotowanie

  • Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry).
  • Dodajemy odrobinę wody i passatę.
  • Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
  • Zawartość patelni blendujemy na krem.
  • Doprawiamy do smaku i podajemy posypując pestkami dyni.

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się proste i równie smaczne kremy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 papryki czerwone (690 g)
  • 1 duży por (140 g)
  • 4 pomidory malinowe (680 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 butelka passaty pomidorowej (500 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • 1 łyżka pestek dyni (15 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia - głęboka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Udka drobiowe gotowane

Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…

WIĘCEJ >

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Koktajl szpinakowo-borówkowy

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >