Krem z pieczonej papryki i pomidora
Krem z pieczonej papryki i pomidora
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
- Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy)
- Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut
- Po tym czasie blendujemy paprykę oraz pomidora z mlekiem kokosowym, natką pietruszki i przyprawami
- Przed podaniem chwilę podgrzewamy zupę
Rady dietetyka
1 porcja zupy to około 250-300 ml.
Uwagi
W powiązanych przepisach znajdziesz inne pomysły na przygotowanie zup krem.
Autor
Lista składników
- 1 papryka szpiczasta (110 g)
- 1 duży pomidor (170 g)
- 100 g mleka kokosowego
- ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)
Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…
WIĘCEJ >Frittata z żeberkami z dzika (wieprzowymi)
Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki)…
WIĘCEJ >Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem
Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…
WIĘCEJ >Wegetariański rosół
Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…
WIĘCEJ >