fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc350f41f-2e9a-47e8-8357-f1f0b8e53677
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

Przygotowanie

  • Obrać warzywa i pokroić w kostkę
  • W dużym garnku rozgrzać tłuszcz 
  • Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty
  • Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę
  • Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut
  • Wlać pomidorki z puszki, przykryć, dusić 10 minut
  • Dodać bulion, przykryć i gotować 20 minut
  • Doprawić solą i pieprzem
  • Do nałożonej porcji zupy dodać łyżeczkę sosu vinaigrette 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Pomidor w puszce (800 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Stek wołowy z grillowaną cukinią

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-4 minuty z każdej strony. Przekładamy na deskę, żeby odpoczęło. W tym czasie na tej samej patelni smażymy pokrojony czosnek i cukinie, lekko solimy. Mięso kładziemy na talerz…

WIĘCEJ >