fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc350f41f-2e9a-47e8-8357-f1f0b8e53677

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

Przygotowanie

  • Obrać warzywa i pokroić w kostkę
  • W dużym garnku rozgrzać tłuszcz 
  • Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty
  • Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę
  • Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut
  • Wlać pomidorki z puszki, przykryć, dusić 10 minut
  • Dodać bulion, przykryć i gotować 20 minut
  • Doprawić solą i pieprzem
  • Do nałożonej porcji zupy dodać łyżeczkę sosu vinaigrette 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Można nie dodawać czosnku. Jeśli chcesz mieć gładką konsystencję zblenduj wszystko na gładką masę.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 l bulionu jarskiego
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki w korzeniu (40 g)
  • ⅓ selera w korzeniu (ok. 60 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 puszki pomidorów krojonych w puszce (800 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >