fbpx
logo
Szukaj
open close

Kruszonka na brzoskwiniach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbf131b9-d44e-41b8-a814-a458c55ebb6d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kruszonka na brzoskwiniach

Przygotowanie

Nadzienie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Brzoskwinie obieramy i kroimy w plasterki (pestki usuwamy)
  • Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego
  • Nadzienie posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut
  • Opcjonalnie możemy podawać z bitą śmietaną lub jogurtem

Kruszonka na wierzch

  • Tłuszcz wyciągamy szybciej z lodówki, aby był miękki
  • Orzechy drobno siekamy
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy, aby uzyskać konsystencję kruszonki

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z kruszonką.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

Nadzienie

  • Brzoskwinia (660 g)
  • Cukier trzcinowy (35 g)
  • Mąka kukurydziana (24 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)

Kruszonka na wierzch

  • Masło (120 g)
  • Cukier trzcinowy (115 g)
  • Orzech włoski (80 g)
  • Wiórki kokosowe (70 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryżanka z dżemem truskawkowym

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i dodajemy dżem

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – ptaszek, sówka i lisek

Ptaszek Z chleba wycinamy kółko Jabłko kroimy w pół plastry Truskawkę kroimy w plastry i na kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i odkrawamy plaster i kawałek na kształt noska Ogórka kroimy w plastry Wszystkie…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – pies

Pomidorki kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na kształt psa (tak jak na załączonym obrazku)

WIĘCEJ >

Lody czekoladowo-bananowo-śliwkowe

Banany obieramy i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (aby się zamroziły) Następnie zamrożone banany kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm Śliwki kroimy w ćwiartki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy…

WIĘCEJ >