fbpx
logo
Szukaj
open close

Kruszonka z letnimi owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc2410959-784f-4230-b5d2-3ea69f08cfa3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kruszonka z letnimi owocami

Przygotowanie

  • Orzechy drobno siekamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki
  • Blachę lekko smarujemy tłuszczem
  • Następnie układamy na blasze wszystkie owoce, posypujemy cukrem i skrapiamy ekstraktem z wanilii
  • Do miski wsypujemy mąkę, stopniowo dodajemy tłuszcz i zagniatamy masę palcami, aż składniki będą dobrze połączone
  • Dodajemy płatki owsiane, cukier trzcinowy oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy
  • Masę rozprowadzamy równomiernie na wierzchu owoców i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 35-40 minut (aż wierzch będzie chrupiący i złoty)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z kruszonką.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (200 g)
  • Jeżyna (200 g)
  • Jagoda leśna (150 g)
  • Malina (150 g)
  • Mąka razowa (110 g)
  • Cukier trzcinowy (60 g)
  • Masło klarowane ghee (60 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (50 g)
  • Orzech laskowy (50 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Placek truskawkowy z kruszonką

Truskawki kroimy na pół (szypułki usuwamy) 1/3 ilości tłuszczu kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę (…)

WIĘCEJ >

Pieczone owoce z kruszonką

Ciasto: Obrać gruszki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki Umieścić wszystkie owoce w misce, dodać miód, mąkę kokosową i (…)

WIĘCEJ >

Ciasto jaglane z truskawkami i kruszonką gryczaną

Włączamy piekarnik na 180 st. C Truskawki umyć i usunąć szypułki Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło (…)

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę (…)

WIĘCEJ >