fbpx
logo
Szukaj
open close

Kruszonka z letnimi owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc2410959-784f-4230-b5d2-3ea69f08cfa3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kruszonka z letnimi owocami

Przygotowanie

  • Orzechy drobno siekamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki
  • Blachę lekko smarujemy tłuszczem
  • Następnie układamy na blasze wszystkie owoce, posypujemy cukrem i skrapiamy ekstraktem z wanilii
  • Do miski wsypujemy mąkę, stopniowo dodajemy tłuszcz i zagniatamy masę palcami, aż składniki będą dobrze połączone
  • Dodajemy płatki owsiane, cukier trzcinowy oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy
  • Masę rozprowadzamy równomiernie na wierzchu owoców i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 35-40 minut (aż wierzch będzie chrupiący i złoty)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z kruszonką.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (200 g)
  • Jeżyna (200 g)
  • Jagoda leśna (150 g)
  • Malina (150 g)
  • Mąka razowa (110 g)
  • Cukier trzcinowy (60 g)
  • Masło klarowane ghee (60 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (50 g)
  • Orzech laskowy (50 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron z orzechami i morelami

Szalotkę, orzechy, morele i zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szalotkę oraz orzechy i smażymy przez ok. 5 minut Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę oraz pokruszony ser i mieszamy przez ok. 5 minut (do…

WIĘCEJ >

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez około 15 minut na małym ogniu.

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Placek dyniowy

Placek dyniowy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C Pusty spód wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 8-10 minut Jaja wybijamy do miski i lekko ubijamy Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie ze sobą…

WIĘCEJ >