Kukurydza z miodem i musztardą

Kukurydza z miodem i musztardą
Przygotowanie
- W garnku zagotowujemy osoloną wodę
- Kolby kukurydzy obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10-15 minut
- Następne wyłączamy kuchenkę i przykrywamy garnek pokrywką, aby kukurydza nie wystygła
- Do rondla wkładamy miód, musztardę oraz tłuszcz i podgrzewamy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
- Kukurydzę nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań kukurydzianych.
Autor
Lista składników
- Kukurydza – kolba (720 g)
- Miód lipowy (72 g)
- Masło (45 g)
- Musztarda (20 g)
- Kolendra (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.