fbpx
logo
Szukaj
open close

Kukurydza z miodem i musztardą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c21c3d23d-d15a-4510-b949-34479b4ffe3f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kukurydza z miodem i musztardą

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy osoloną wodę
  • Kolby kukurydzy obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10-15 minut
  • Następne wyłączamy kuchenkę i przykrywamy garnek pokrywką, aby kukurydza nie wystygła
  • Do rondla wkładamy miód, musztardę oraz tłuszcz i podgrzewamy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Kukurydzę nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań kukurydzianych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kukurydza – kolba (720 g)
  • Miód lipowy (72 g)
  • Masło (45 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >

Krewetki z rumem po kubańsku

Paprykę kroimy w cienkie plastry (gniazdo nasienne usuwamy) Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Dodajemy przyprawy (kmin rzymski, ziele angielskie, pieprz),…

WIĘCEJ >

Indyk z owocowo-ryżowym nadzieniem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wkładamy owoce suszone, zalewamy wrzątkiem i moczymy przez ok. 10 minut W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dolewamy wodę i…

WIĘCEJ >

Krem ziemniaczany

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2 minuty Dodajemy ziemniaki i smażymy przez ok. 3 minuty Dolewamy bulion i gotujemy przez około…

WIĘCEJ >