fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kukurydza z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca812e307-8c8a-4b00-9f0d-ab061773619f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kukurydza z grilla

Przygotowanie

  • Zieleninę siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz, chrzan oraz pieprz i dokładnie mieszamy
  • Z folii aluminiowej wycinamy kwadraty takiej wielkości, aby zawinąć w nie kukurydzę
  • Na środku każdego kwadratu folii kładziemy kolbę, smarujemy równomiernie mieszanką chrzanową i zawijamy kolbę folią
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kukurydzę kładziemy na rozgrzaną patelnię i grillujemy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie ściągamy kolby z grilla i zostawiamy folii na ok. 5 minut, aby przestygły
  • Kukurydzę odwijamy z folii, kładziemy na talerze i posypujemy przyprawami (papryką słodką i solą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań kukurydzianych.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kukurydza – kolba (720 g)
  • Masło (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chrzan tarty (4 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wiosenna zupa minestrone

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Cukinię kroimy w kostkę Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 4 cm Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por oraz…

WIĘCEJ >

Zapiekanka wiejska z wołowiną

Cebulę obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w kostkę Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Na patelnię kładziemy mięso, wrzucamy cebulę z marchewką i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Chleb jaglany

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy mleko i miksujemy Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do…

WIĘCEJ >

Brukselka z pieczarkami

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut (brukselka powinna być miękka, ale nie za miękka – najlepiej al dente) Następnie brukselki odcedzamy i kroimy na poł Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni…

WIĘCEJ >