fbpx
logo
Szukaj
open close

Kukurydza z grilla

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca812e307-8c8a-4b00-9f0d-ab061773619f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kukurydza z grilla

Przygotowanie

  • Zieleninę siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz, chrzan oraz pieprz i dokładnie mieszamy
  • Z folii aluminiowej wycinamy kwadraty takiej wielkości, aby zawinąć w nie kukurydzę
  • Na środku każdego kwadratu folii kładziemy kolbę, smarujemy równomiernie mieszanką chrzanową i zawijamy kolbę folią
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kukurydzę kładziemy na rozgrzaną patelnię i grillujemy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie ściągamy kolby z grilla i zostawiamy folii na ok. 5 minut, aby przestygły
  • Kukurydzę odwijamy z folii, kładziemy na talerze i posypujemy przyprawami (papryką słodką i solą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań kukurydzianych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kukurydza – kolba (720 g)
  • Masło (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chrzan tarty (4 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane Przepisy

Zapiekanka z kukurydzą i serem

Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Cebulę obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz (masło) Dodajemy mąkę i podgrzewamy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając Ściągamy garnek z kuchenki,…

WIĘCEJ >

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w słupki Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy paprykę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Tortilla kukurydziana

Do miski wsypujemy mąkę, sól oraz wlewamy wodę i wyrabiamy ciasto (w razie potrzeby dolewamy więcej wody) Z uzyskanego ciasta odrywamy kawałki, a następnie rozwałkowujemy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy placki i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Kluski kukurydziane

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli Wsypujemy kaszę i gotujemy przez ok. 30-40 minut Na patelni roztapiamy tłuszcz Wsypujemy bułkę tartą i smażymy do zarumienienia Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką na talerz tworząc kluski i…

WIĘCEJ >