fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kukurydza z grilla

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-120
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kukurydza z grilla

Przygotowanie

  • Zieleninę siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz, chrzan oraz pieprz i dokładnie mieszamy
  • Z folii aluminiowej wycinamy kwadraty takiej wielkości, aby zawinąć w nie kukurydzę
  • Na środku każdego kwadratu folii kładziemy kolbę, smarujemy równomiernie mieszanką chrzanową i zawijamy kolbę folią
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kukurydzę kładziemy na rozgrzaną patelnię i grillujemy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie ściągamy kolby z grilla i zostawiamy folii na ok. 5 minut, aby przestygły
  • Kukurydzę odwijamy z folii, kładziemy na talerze i posypujemy przyprawami (papryką słodką i solą)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań kukurydzianych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kukurydza – kolba (720 g)
  • Masło (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chrzan tarty (4 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Prażone tartaletki kokosowe z dyniowo-jabłkowym kremem

Zaczynamy od zrobienia PULPY DYNIOWEJ Dynię kroimy na pół, usuwamy miękki środek i pestki, resztę kroimy na kawałki, układamy na blaszce skórą do dołu i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około godzinę Następnie wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Barszcz biały na ogórczance

Gotujemy osoloną wodę i wlewamy ogórczankę. W zależności od tego czy lubimy mniej lub bardziej kwaśny barszcz możemy dolać mniej lub więcej wody z ogórków kiszonych. Gdy woda się zagotuje dodajemy mąkę rozrobioną w małej…

WIĘCEJ >

Kremowy indyk zapiekany z serem

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Zieleninę drobno siekamy Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut, a następnie pozostawiamy mięso…

WIĘCEJ >

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i pozbawioną pestek dodajemy teraz. Po chwili dodajemy przyprawy i smażymy 2-3 minuty. Dynię obieramy ze…

WIĘCEJ >