fbpx
logo
Szukaj
open close

Kulki z kaszy kukurydzianej w sosie pomidorowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbf505fe4-3fc7-4481-a216-eab8e0207e1a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kulki z kaszy kukurydzianej w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Do garnka wlewamy pomidory, dodajemy przecier oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Oliwki siekamy na kawałki
  • Ser rozgniatamy
  • Do miski wrzucamy kaszę, oliwki oraz ser i całość dokładnie mieszamy
  • Z uzyskanej masy formujemy kulki (najlepiej za pomocą łyżki do lodów)
  • Na talerze rozlewamy sos, a na sos kładziemy kulki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z różnymi kaszami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kasza gryczana niepalona (100 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Dynia (100 g)
  • Cebula (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa dyniowa z serem feta i grzankami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Dynię kroimy na pół i wydrążamy miąższ Następnie dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Dodajemy tłuszcz (oliwę), sól oraz 1/3 ilości bulionu i wkładamy…

WIĘCEJ >

Pasta kasztanowa

Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej.  Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

WIĘCEJ >

Ryba po kreolsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w drobną kostkę Seler kroimy na małe kawałki Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i…

WIĘCEJ >

Gofry z amarantusa

Do blendera wsypujemy amarantus, proszek do pieczenia oraz sól, dodajemy śmietankę oraz syrop i całość dokładnie blendujemy Następnie przelewamy masę do miski i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut Rozgrzewamy gofrownicę Do masy dolewamy…

WIĘCEJ >