fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza gryczana z brokułami, oliwkami i suszonymi pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c70d24d94-28ea-4ef6-81c8-6549014a696e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kasza gryczana z brokułami, oliwkami i suszonymi pomidorami

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Pomidory suszone kroimy w paski
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski i razem delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszy gryczanej z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (150 g)
  • Brokuł (140 g)
  • Kasza gryczana niepalona (130 g)
  • Pomidor suszony (40 g)
  • Oliwki czarne (30 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ziemniaczany ptaszek

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Kiełbasę wkładamy do naczynia żaroodpornego, a następnie do piekarnika na ok. 40 minut (kiełbasa powinna być chrupiąca) Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie…

WIĘCEJ >

Jogurt z malinami

Do miski wlewamy jogurt, dodajemy maliny i mieszamy

WIĘCEJ >

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Marynowany stek z antrykotu

Mięso powinno być w kawałku o grubości ok. 2,5 cm Odkrawamy z mięsa widoczny tłuszcz, a następnie płytko nacinamy jedną stronę mięsa w romby wzdłuż włókien, aby zapobiec zwijaniu się mięsa w czasie smażenia Następnie…

WIĘCEJ >