fbpx
logo
Szukaj
open close

Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną i szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c67eed21d-073a-4f53-b559-a1399506772a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną i szparagami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy kaszę i prażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dolewamy wodę, dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę)
  • Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) i dodajemy do garnka z kaszą ok. 2-3 minuty przez końcem gotowania
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Awokado obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do miski z pomidorami
  • Rzodkiewki kroimy w plastry i dodajemy do miski
  • Cebulę z czosnkiem obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Szczypior siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy przyprawy z tłuszczem i całość dokładnie mieszamy
  • Kaszę przenosimy do miski z warzywami i ponownie całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (270 ml)
  • Szparag (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Kasza jaglana (120 g)
  • Awokado (50 g)
  • Rzodkiewka (40 g)
  • Cebula czerwona (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kluski śląskie z boczkiem

Boczek kroimy w drobną kostkę i smaży na małym ogniu przez około pół godziny. Chcemy, żeby tłuszcz wytapiał się wolno. Mieszamy co jakiś czas, żeby się nie przypalił. Miskę stawiamy na wadze i przeciskamy do…

WIĘCEJ >

Hiszpańska tortilla

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Paprykę kładziemy na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut (pieczemy do momentu, aż skórka sczernieję i zacznie się łuszczyć) Następie przenosimy paprykę do torebki foliowej…

WIĘCEJ >

Placuszki z cukinii

Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie należy odlać sok. Natkę i cebulę drobno siekamy. Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki…

WIĘCEJ >

Wołowina i jaja na rukoli

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Paprykę kroimy w paski Jaja…

WIĘCEJ >