fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną i szparagami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-201
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wiosenna sałatka z kaszą jaglaną i szparagami

Przygotowanie

  • Do garnka wsypujemy kaszę i prażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dolewamy wodę, dodajemy tłuszcz, sok z cytryny oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę)
  • Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) i dodajemy do garnka z kaszą ok. 2-3 minuty przez końcem gotowania
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Awokado obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do miski z pomidorami
  • Rzodkiewki kroimy w plastry i dodajemy do miski
  • Cebulę z czosnkiem obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Szczypior siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy przyprawy z tłuszczem i całość dokładnie mieszamy
  • Kaszę przenosimy do miski z warzywami i ponownie całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (270 ml)
  • Szparag (150 g)
  • Pomidor (120 g)
  • Kasza jaglana (120 g)
  • Awokado (50 g)
  • Rzodkiewka (40 g)
  • Cebula czerwona (20 g)
  • Sok z cytryny (12 ml)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z krewetkami i z chilli

Na patelni roztapiamy masło z oliwą, dodajemy plasterki czosnku, krewetki i papryczkę chilli Podsmażamy na większym ogniu po około 1 minucie z każdej strony Doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki Układamy na talerzu ze…

WIĘCEJ >

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >

Kurczak z ryżem po kajeńsku

Kiełbasę i seler kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w słupki (gniazdo nasienne usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Perliczka faszerowana rydzami z purée marchewkowo – estragonowym

Rydze oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Zasmażamy 3 min Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 min…

WIĘCEJ >