fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1de8884-f48b-4aca-950f-e2bffa17d24b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Kapustę szatkujemy
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa (poza cukinią), zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy cukinię oraz sól i gotujemy przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wkładamy czosnek, bazylię oraz ok. pół chochelki wywaru i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Do garnka z warzywami dodajemy zawartość blendera oraz kaszę, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Marchew (135 g)
  • Kapusta biała (100 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Kasza jęczmienna perłowa (80 g)
  • Ziemniak (60 g)
  • Cebula (50 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Bazylia suszona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa z ziemniakami i klopsikami

Bulion zagotowujemy Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę Ziemniaki przenosimy do garnka i zalewamy wrzącym bulionem Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Zupa krem z krewetkami

Kalafior dzielimy na różyczki Cukinię kroimy w kostkę Warzywa przenosimy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 10-12 minut (…)

WIĘCEJ >

Chrzanowa zupa krem

Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę Pokrojony świeży chrzan płuczemy w ciepłej wodzie, zmieniając ją trzy razy (…)

WIĘCEJ >

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub (…)

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Boczek kroimy w kostkę Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki (…)

WIĘCEJ >