fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1de8884-f48b-4aca-950f-e2bffa17d24b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną

Przygotowanie

  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Kapustę szatkujemy
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa (poza cukinią), zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia
  • Dodajemy cukinię oraz sól i gotujemy przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wkładamy czosnek, bazylię oraz ok. pół chochelki wywaru i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Do garnka z warzywami dodajemy zawartość blendera oraz kaszę, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1000 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Marchew (135 g)
  • Kapusta biała (100 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Kasza jęczmienna perłowa (80 g)
  • Ziemniak (60 g)
  • Cebula (50 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Bazylia suszona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Zupa z marchwi i soczewicy

Do miski wsypujemy soczewicę, zalewamy wodą i moczymy przez ok. 30 minut Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchewki obieramy i kroimy w plasterki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw (na wywarze kostnym)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Zupa rybna z kukurydzą

Boczek kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Z kukurydzy odcinamy ziarna Rybę kroimy na drobne kawałki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy cebulę z…

WIĘCEJ >