fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placki kukurydziane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce6be1cff-3c96-4624-9a5f-68b9c32d0345
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Placki kukurydziane

Przygotowanie

  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz i wyłączamy kuchenkę
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe plecki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych placków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (130 ml)
  • Kasza kukurydziana (100 g)
  • Mąka kukurydziana (40 g)
  • Masło (20 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Portobello z jajem i boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki i wydrążamy środek Następnie kładziemy pieczarki na papier (spodem do góry), skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami Do pieczarek…

WIĘCEJ >

Rosół wołowy z jajkiem

Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą, dodajemy sól i zaczynamy gotować Cebulę oraz czosnek obieramy i opalamy Marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy obieramy i kroimy na kawałki Seler naciowy kroimy na kawałki Mięso wyciągamy z…

WIĘCEJ >