fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1c38715b-4d87-4dc5-8c47-ab789c46bdf5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Tofu kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy makaron oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (200 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Tofu naturalne (150 g)
  • Makaron kukurydziany (bezjajeczny) – świderki (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Rosół z makaronem

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler i mięso kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy seler, marchew…

WIĘCEJ >

Owsianka – króliczek

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Jabłko…

WIĘCEJ >

Brzoskwiniowo-malinowe frappé

Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy owoce w cienkie plasterki Wszystkie owoce wkładamy do zamrażarki na ok. 30 minut (zostawiamy odrobinę owoców do dekoracji) Jogurt przelewamy do dzbanka (lub innego naczynia) i wkładamy…

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >