fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-143
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Tofu kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy makaron oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (200 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Tofu naturalne (150 g)
  • Makaron kukurydziany (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki…

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >

Dorsz w wiórkach kokosowych i frytki selerowe

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i odstawiamy na bok. Selera obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry, a następnie słupki. Selera przekładamy do pojemnika, zalewamy olejem i zasypujemy przyprawami. Zamykamy pojemnik i potrząsamy…

WIĘCEJ >

Zapiekanka wołowa

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso podsmażamy na maśle wraz z papryką wędzoną i solą. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Połowę plastrów układamy w naczyniu żaroodpornym. Do mięsa dodajemy płatki drożdżowe i koncentrat pomidorowy. Mieszamy….

WIĘCEJ >