fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1c38715b-4d87-4dc5-8c47-ab789c46bdf5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron kukurydziany z warzywami i tofu

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Tofu kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy makaron oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (200 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Tofu naturalne (150 g)
  • Makaron kukurydziany (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus z mango

Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)

WIĘCEJ >

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >