fbpx
logo
Szukaj
open close

Kluski kukurydziane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5adbc061-bae6-4d02-b4ba-5fe92a989243
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kluski kukurydziane

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli
  • Wsypujemy kaszę i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Na patelni roztapiamy tłuszcz
  • Wsypujemy bułkę tartą i smażymy do zarumienienia
  • Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką na talerz tworząc kluski i posypujemy bułką tartą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza kukurydziana (300 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Szpecle

Do miski wsypujemy mąkę, kaszę oraz sól, wlewamy tłuszcz oraz wodę, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy Gotowe ciasto odstawiamy (…)

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z warzywami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez (…)

WIĘCEJ >

Domowy makaron gryczany

Z podanych składników zagniatamy ciasto Odstawiamy je na 30 minut Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski Gotowy makaron (…)

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z boczkiem

Boczek kroimy w drobną kostkę i smaży na małym ogniu przez około pół godziny. Chcemy, żeby tłuszcz wytapiał się wolno. (…)

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z okrasą

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie (około 25 min) Odcedzamy z wody Mielimy gorące ziemniaki w maszynce (…)

WIĘCEJ >