Kluski kukurydziane
Kluski kukurydziane
Przygotowanie
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli
- Wsypujemy kaszę i gotujemy przez ok. 30-40 minut
- Na patelni roztapiamy tłuszcz
- Wsypujemy bułkę tartą i smażymy do zarumienienia
- Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką na talerz tworząc kluski i posypujemy bułką tartą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kasza kukurydziana (300 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szarlotka gryczano – jaglana
Bierzemy miskę i dodajemy masło, mąkę jaglaną i gryczaną, mod, 2 jajka Mieszamy Uzyskane ciasto dzielimy na 2 części Do jednej części dodajemy karob, formujemy kule Owijamy folią spożywczą Wstawiamy do zamrażalki do czasu aż…
WIĘCEJ >Ryż z warzywami
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12-14 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew obieramy i kroimy w plastry Paprykę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i…
WIĘCEJ >Ryżanka z truskawkami i skórką cytryny
Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Truskawki kroimy na 4 części Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy skórą z cytryny oraz truskawkami
WIĘCEJ >