fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kluski kukurydziane

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-153
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kluski kukurydziane

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli
  • Wsypujemy kaszę i gotujemy przez ok. 30-40 minut
  • Na patelni roztapiamy tłuszcz
  • Wsypujemy bułkę tartą i smażymy do zarumienienia
  • Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką na talerz tworząc kluski i posypujemy bułką tartą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza kukurydziana (300 g)
  • Prawdziwe masło (50 g)
  • Bułka tarta (50 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos miętowy

Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia. Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka. Całość blendujemy z miętą i solą. Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – kotek z jajem przepiórczym

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty (na twardo) Z chleba wycinamy kółka Z sera wycinamy kółka i trójkąty Szczypiorek kroimy w krótkie paski Oliwkę kroimy w plastry Z papryki wycinamy trójkącik…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – niedźwiadek

Z chleba wycinamy kawałki na kształt niedźwiadka Na chleb nakładamy ser Rzodkiewkę kroimy w plastry Oliwkę zieloną kroimy w plastry Z oliwki czarnej wycinamy z oby stron po małym plasterku Z papryki wycinamy kawałek na…

WIĘCEJ >

Szparagi w sosie pomarańczowym

W garnku zagotowujemy wodę Przygotowujemy miskę z wodą i lodem Ze szparagów odcinamy końcówki Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Szparagi wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez ok. 5 minut Następnie szparagi odcedzamy…

WIĘCEJ >