fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4726e7ee-9d9b-4f78-8bf9-0ee050984192-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

Przygotowanie

  • Kukurydzę i pomidory blendujemy na gładką masę.
  • Doprawiamy ziołami i pieprzem.

Rady dietetyka

Jeśli używaliśmy gotowanej kukurydzy – doprawiamy pastę także solą. Kukurydza z puszki jest już wystarczająco słona.

Uwagi

Pastę można zjeść z pieczywem gryczanym domowej roboty na zakwasie (powiązany przepis).

Autor

Maria Chuchla
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 puszka kukurydzy lub 250 g gotowanych ziaren kukurydzy
  • 8-10 suszonych pomidorów z zalewy w oleju (100 g)
  • Opcjonalnie: 1 ząbek czosnku (5 g)
  • Bazylia (2 g)
  • Oregano (2 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pesto z buraków

Buraki kroimy na małe kawałki, czosnek siekamy. Pestki słonecznika prażymy na suchej, gorącej patelni, aby nabrały koloru i chrupkości. Buraki, pestki, bazylię, czosnek i oliwę miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą i sokiem z…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowa na słodko

Daktyle i figi moczymy w gorącej wodzie Pozostawiamy je na 30 minut Marchewki obieramy i gotujemy w małej ilości wody Ugotowane marchewki wyciągamy z wody Owoce odsączamy Łączymy marchewki z suszonymi owocami Migdały drobno siekamy…

WIĘCEJ >

Czarny hummus

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia  Sezam,…

WIĘCEJ >

Wegeta warzywna

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki Zieleninę opłukać i otrząsnąć Por przeciąć wzdłuż na pół i wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku Mielimy warzywa rotacyjnie, czyli na zmianę mielimy…

WIĘCEJ >