Kulki czarne
Kulki czarne
Przygotowanie
- Wszystkie składniki oprócz nasion chia dokładnie zmiksować blenderem
- Uformować kulki
- Obtoczyć kulki w nasionach chia
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Zainspiruj się naszymi powiązanymi przepisami, które przedstawiają równie smaczne i ciekawe kulki.
Autor
Lista składników
- 60 g migdałów
- 40 g wiórków kokosowych
- 1 łyżka miodu pszczelego (12 g)
- 30 g suszonych śliwek
- 1 łyżka kakao lub karobu (20 g)
- 2 łyżki nasion chia (16 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kaszotto grzybowe
Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą Wrzucamy wypłukaną kaszę na wrzącą osoloną wodę (1 litr) Gotujemy na półtwardo, czyli jakieś 10 min Cedzimy na sicie Grzyby oczyszczamy lub rozmrażamy i kroimy w kawałki, takie, żeby…
WIĘCEJ >Kawa z cykorii
Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.
WIĘCEJ >Sałatka z prosciutto
Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut. W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy. Gdy szynka zrobi…
WIĘCEJ >Śledzie marynowane – samodzielnie robione
Wodę, ocet, sól, przyprawy zagotowujemy w garnku (ma się tylko zagotować i zestawiamy z palnika) Odstawiamy na 30 min do wystudzenia Śledzie myjemy i wkładamy do szklanej miski Zalewamy marynatą, mieszamy Owijamy folią spożywczą, lub…
WIĘCEJ >