fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kulki kwasielce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3-1

Kulki kwasielce

Przygotowanie

  • Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę.
  • Daktyle miksujemy na gęstą masę.
  • Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować z masy mało lepkie, nierozsypujące się kulki.
  • Gotowe kulki przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki, aż całkiem stwardnieją.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g daktyli
  • 400 g wiórków kokosowych
  • ½ łyżeczki kwasu L-askorbinowego (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paprykowa karkówka i bataty z ziołami

Kurkumę i sól wymieszać, natrzeć nimi plastry karkówki i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc, wystarczy jednak już godzina). Bataty pokroić w plastry grubości 2-3 mm. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę tłuszczu. Wrzucić świeże…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie plastry Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Kładziemy wątrobę i obsmażamy z każdej strony przez 1-2…

WIĘCEJ >