logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kulki kwasielce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3

Kulki kwasielce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3

Przygotowanie

  • Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę.
  • Daktyle miksujemy na gęstą masę.
  • Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować z masy mało lepkie, nierozsypujące się kulki.
  • Gotowe kulki przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki, aż całkiem stwardnieją.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g daktyli
  • 400 g wiórków kokosowych
  • ½ łyżeczki kwasu L-askorbinowego

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Świąteczny tort marchewkowy

Mąkę z migdałów ziemnych przesiewamy przez sitko do miski. Dodajemy skrobię (z tapioki lub maranty), sodę oczyszczoną i wszystkie przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami

Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy (…)

WIĘCEJ >

Czekoladowy mus

Wszystkie składniki blendujemy na mus. Podajemy.

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl