fbpx
logo
Szukaj
open close

Kulki kwasielce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72486f7e-a8a2-4740-b07c-426ebdb118e3-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kulki kwasielce

Przygotowanie

  • Daktyle namaczamy przez kilka minut w gorącej wodzie, następnie odcedzamy i wyciskamy lekko z nich wodę.
  • Daktyle miksujemy na gęstą masę.
  • Do masy daktylowej dodajemy kwas L-askorbinowy, następnie stopniowo wiórki, aż będzie się dało uformować z masy mało lepkie, nierozsypujące się kulki.
  • Gotowe kulki przekładamy do pojemnika i wkładamy do lodówki, aż całkiem stwardnieją.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wiórki kokosowe (400 g)
  • Daktyl (200 g)
  • Kwas L-askorbinowy (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jeże morelowo – czekoladowe

Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…

WIĘCEJ >

Klopsiki wołowe bez mąki

Mięso najlepiej zmielić samodzielnie w domu w maszynce do mielenia mięsa Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno z siekamy. Mięso doprawiamy solą. Wyrabiamy długo – kilka minut – i to jest warunek, żeby klopsiki miały zwartą,…

WIĘCEJ >

Chleb migdałowy z lnem

Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C.  Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego…

WIĘCEJ >

Śledzie z rodzynkami i śliwkami

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min. Sprawdzamy, czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie które nie są już bardzo słone odcedzamy…

WIĘCEJ >