Keto kulki kolorowe
Keto kulki kolorowe
Przygotowanie
- Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło
- Po 10 min odcedzamy wodę na sicie
- Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle
- Miksujemy blenderem
- Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę
- Dodajemy wiórki kokosowe
- Bieszamy
- bierzemy w dłoń tyle masy żeby powstała kulka mniejsza niż piłeczka pingpongowa
- W środek masy wkładamy malinę lub jeżynę i zamykamy kulkę
- Gotowe kulki wkładamy na chwilę do zamrażarki
- W tym czasie trzemy czekoladę na tarce
- Wyjmujemy kulki i część z nich obtaczamy w czekoladzie
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojej aktualnej diety – więcej informacji w piktogramach.
Uwagi
Jeśli kulki mają być keto, to nie dodajemy daktyli, malin, jeżyn i czekolady.
Autor
Lista składników
- 4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
- 150 g wiórków kokosowych
- 100 ml mleka kokosowego
- 1 szklanka daktyli (ok. 200 g)
- 5–6 jeżyn (40 g)
- 5–6 malin (40 g)
- ¼ tabliczki gorzkiej czekolady (25 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Frittata z sowami (kaniami)
Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…
WIĘCEJ >Sałatka grecka
Myjemy ogórka i pomidory Ogórka obieramy ze skórki Kroimy warzywa i kruszymy fetę Wrzucamy składniki do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy i doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i oregano
WIĘCEJ >Krem z pieczonej papryki i pomidora
Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut Po tym…
WIĘCEJ >