Keto kulki kolorowe
Keto kulki kolorowe
Przygotowanie
- Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło
- Po 10 min odcedzamy wodę na sicie
- Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle
- Miksujemy blenderem
- Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę
- Dodajemy wiórki kokosowe
- Bieszamy
- bierzemy w dłoń tyle masy żeby powstała kulka mniejsza niż piłeczka pingpongowa
- W środek masy wkładamy malinę lub jeżynę i zamykamy kulkę
- Gotowe kulki wkładamy na chwilę do zamrażarki
- W tym czasie trzemy czekoladę na tarce
- Wyjmujemy kulki i część z nich obtaczamy w czekoladzie
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Wiórki kokosowe (150 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Malina (świeża) (40 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)
- Jeżyna (świeża) (20 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Faszerowane pomidory ze szpinakiem
Kaszę jaglaną gotujemy Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Siekamy szpinak, wrzucamy go na rozgrzaną oliwę, podsmażamy przez 4 minuty, dodajemy sól, odstawiamy Przekładamy szpinak do miski, dodajemy kaszę jaglaną, natkę pietruszki i pieprz, mieszamy Pomidory myjemy….
WIĘCEJ >Pieczony udziec jagnięcy z miętową salsą
Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę do mięsa. W moździerzu rozcieramy drobno posiekane dwa ząbki czosnku, posiekane igły z jednej gałązki rozmarynu i sól. W przypadku braku moździerza, można w zwykłej misce…
WIĘCEJ >Sałatka z suszonymi pomidorami
Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, oliwą, kiełkami i sezamem. Gdy pomidory nasiąkną kroimy je na mniejsze części i dorzucamy do…
WIĘCEJ >Dorsz pieczony z natką pietruszki i warzywami
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy pokrojone na ćwiartki warzywa i czosnek. Polewamy wszytko olejem, solimy i wstrząsamy, żeby wszytko się równo pokryło. Wkładamy do piekarnika na 30 min. Rybę myjemy, osuszamy i nacinamy w…
WIĘCEJ >