fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Keto kulki kolorowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cea62f07e-6f82-43df-b18b-096a5d19b0d8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Keto kulki kolorowe

Przygotowanie

  • Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło
  • Po 10 min odcedzamy wodę na sicie
  • Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle
  • Miksujemy blenderem
  • Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę
  • Dodajemy wiórki kokosowe
  • Bieszamy
  • bierzemy w dłoń tyle masy żeby powstała kulka mniejsza niż piłeczka pingpongowa
  • W środek masy wkładamy malinę lub jeżynę i zamykamy kulkę
  • Gotowe kulki wkładamy na chwilę do zamrażarki
  • W tym czasie trzemy czekoladę na tarce
  • Wyjmujemy kulki i część z nich obtaczamy w czekoladzie 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojej aktualnej diety – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Jeśli kulki mają być keto, to nie dodajemy daktyli, malin, jeżyn i czekolady.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 szklanka daktyli (ok. 200 g)
  • 5–6 jeżyn (40 g)
  • 5–6 malin (40 g)
  • ¼ tabliczki gorzkiej czekolady (25 g) 

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…

WIĘCEJ >

Sałatka grecka

Myjemy ogórka i pomidory Ogórka obieramy ze skórki Kroimy warzywa i kruszymy fetę Wrzucamy składniki do miski, dodajemy łyżeczkę oliwy i doprawiamy sałatkę solą, pieprzem i oregano

WIĘCEJ >

Migdały

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut Po tym…

WIĘCEJ >