Keto kulki kolorowe
Keto kulki kolorowe
Przygotowanie
- Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło
- Po 10 min odcedzamy wodę na sicie
- Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle
- Miksujemy blenderem
- Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę
- Dodajemy wiórki kokosowe
- Bieszamy
- bierzemy w dłoń tyle masy żeby powstała kulka mniejsza niż piłeczka pingpongowa
- W środek masy wkładamy malinę lub jeżynę i zamykamy kulkę
- Gotowe kulki wkładamy na chwilę do zamrażarki
- W tym czasie trzemy czekoladę na tarce
- Wyjmujemy kulki i część z nich obtaczamy w czekoladzie
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Daktyl (200 g)
- Wiórki kokosowe (150 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Malina (40 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)
- Jeżyna (20 g)
Potrzebny sprzęt
Komentarzy: 1
Pozostaw komentarz
Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)
Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…
WIĘCEJ >Karkówka z szynkowaru
Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy i wcieramy je dokładnie w mięso Wkładamy mięso do szynkowaru, a szynkowar na min. 12 godz. do lodówki Po tym czasie wyjmujemy szynkowar z lodówki i odstawiamy na ok….
WIĘCEJ >Cytrynowy kurczak w brokułach
Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy mięso, aż się zarumieni. Odkładamy na talerz. Dodajemy rosół, sok…
WIĘCEJ >Jajo smażone z boczkiem
Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku, podsmażamy i wytapiamy z nich tłuszcz Obok podsmażonego boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Boczek wraz z jajami przenosimy na talerz
WIĘCEJ >
W liście składników brakuję daktyli