fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Keto kulki kolorowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cea62f07e-6f82-43df-b18b-096a5d19b0d8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Keto kulki kolorowe

Przygotowanie

  • Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło
  • Po 10 min odcedzamy wodę na sicie
  • Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle
  • Miksujemy blenderem
  • Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę
  • Dodajemy wiórki kokosowe
  • Bieszamy
  • bierzemy w dłoń tyle masy żeby powstała kulka mniejsza niż piłeczka pingpongowa
  • W środek masy wkładamy malinę lub jeżynę i zamykamy kulkę
  • Gotowe kulki wkładamy na chwilę do zamrażarki
  • W tym czasie trzemy czekoladę na tarce
  • Wyjmujemy kulki i część z nich obtaczamy w czekoladzie 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wiórki kokosowe (150 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Malina (świeża) (40 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)
  • Jeżyna (świeża) (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko, Tarka do jarzyn, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa czosnkowa na rosole

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią i pomidorami

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię, rozgrzaną oliwę Dodajemy pomidory. Obsmażamy około 8 minut, aż pomidory popękają Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Do ugotowanego makaronu dajemy warzywa. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Szparagi z botwinką

Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min Na talerzu układamy wszystkie zieleniny Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach Dodajmy szparagi Polewamy sosem 

WIĘCEJ >