fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dyniowe kulki mocy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50b1d9b2-4f9c-416e-a563-a99e61a624a1-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dyniowe kulki mocy

Przygotowanie

  • Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia.
  • Daktyle zalewamy gorącą wodą.
  • Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę.
  • Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół łyżeczki masła z nerkowców.

Rady dietetyka

Z podanej ilości wychodzi kilkanaście kulek, które należy podzielić na 3 porcje.

Uwagi

Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia.

Jeśli robimy wersje z nadzieniem, możemy użyć dowolnego masła orzechowego (surowego, nie z orzechów ziemnych) lub kokosowego.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g orzechów laskowych
  • 150 g daktyli
  • 1 łyżka kakao (10 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 70 g mąki dyniowej
  • Opcjonalnie: 45 g masła z surowych orzechów nerkowca

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy wieprzowe po staropolsku faszerowane sarną z ziemniakami i sałatą

Zrazy z sosem Łopatkę z sarny zmielić na standardowym sitku / oczkach Lekko posolić, popieprzyć Dodać rozmaryn Wymieszać i podzielić na 4 porcje Z każdej porcji uformować mały wałek (tak z 4 – 5 cm…

WIĘCEJ >

Rwana wieprzowina (pulled pork)

Mięso myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko bulgotał Gotujemy około 3-4 godziny Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni Kiedy się zeszkli,…

WIĘCEJ >

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >

Żeberka z dynią makaronową

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar na…

WIĘCEJ >