logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dyniowe kulki mocy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50b1d9b2-4f9c-416e-a563-a99e61a624a1

Dyniowe kulki mocy

Przygotowanie

  • Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia.
  • Daktyle zalewamy gorącą wodą.
  • Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę.
  • Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół łyżeczki masła z nerkowców.

Uwagi

Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Jeśli robimy wersje z nadzieniem, możemy użyć dowolnego masła orzechowego (surowego, nie z orzechów ziemnych) lub kokosowego.
Z podanej ilości wychodzi kilkanaście kulek, które należy podzielić na 3 porcje.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g orzechów laskowych
  • 150 g daktyli
  • 10 g kakao
  • 50 g oleju kokosowego
  • 70 g mąki dyniowej
  • opcjonalnie: 45 g masła z surowych orzechów nerkowca

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z zielonego groszku i pesto

Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry (…)

WIĘCEJ >

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp., (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl