fbpx
logo
Szukaj
open close

Kuskus z owocami i jogurtem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca817375b-2c82-4984-9605-59d2e9c0c0f9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kuskus z owocami i jogurtem

Przygotowanie

  • Do naczynia żaroodpornego wsypujemy kuskus i dodajemy tłuszcz (masło)
  • Do rondla wlewamy sok jabłkowy, dodajemy miód, zagotowujemy i mieszamy do momentu rozpuszczenia się miodu
  • Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego, szybko mieszamy, przykrywamy naczynie folią kuchenną i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie dokładnie mieszamy kuskus, ponownie przykrywamy i odstawiamy na ok. 5 minut
  • Banana obieramy i kroimy w plasterki
  • Jabłko kroimy w plastry (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Kuskus przenosimy do miski i rozbijamy grudki widelcem
  • Następnie dodajemy orzechy (migdały) i mieszamy
  • Kuskus podajemy z owocami i jogurtem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Jogurt naturalny (150 g)
  • Granola owsiana z orzechem włoskim i czekoladą (50 g)
  • Borówka (25 g)
  • Malina (25 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Rondel, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina z miodem i pieprzem

Mięso zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz. (mięso powinno być twarde, ale nie zamarznięte) Po tym czasie wyciągamy mięso z zamrażarki, odwijamy z folii i kroimy w cienkie plasterki Na…

WIĘCEJ >

Pomidory pieczone w szynce

Piekarnik ustawiamy do 180 stopni Każdego pomidora owijamy 2 plasterkami szynki i spinamy wykałaczką Tak przygotowane pomidory, układamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 30 minut, a następnie podajemy na gorąco

WIĘCEJ >

Zupa z „gołąbkami”

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę drobno siekamy w paski, dodajemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Krewetki w papierze ryżowym

Krewetki oczyszczamy i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 3 minuty Do naczynia żaroodpornego wkładamy makaron i zalewamy wrzącą wodą na 6-7 minut Gdy makaron zmięknie – dokładnie go odcedzamy i kroimy nożyczkami na krótsze…

WIĘCEJ >