fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kuskus z owocami i jogurtem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-333
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kuskus z owocami i jogurtem

Przygotowanie

  • Do naczynia żaroodpornego wsypujemy kuskus i dodajemy tłuszcz (masło)
  • Do rondla wlewamy sok jabłkowy, dodajemy miód, zagotowujemy i mieszamy do momentu rozpuszczenia się miodu
  • Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego, szybko mieszamy, przykrywamy naczynie folią kuchenną i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie dokładnie mieszamy kuskus, ponownie przykrywamy i odstawiamy na ok. 5 minut
  • Banana obieramy i kroimy w plasterki
  • Jabłko kroimy w plastry (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Kuskus przenosimy do miski i rozbijamy grudki widelcem
  • Następnie dodajemy orzechy (migdały) i mieszamy
  • Kuskus podajemy z owocami i jogurtem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem kuskusu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sok jabłkowy 100% (300 ml)
  • Kuskus (250 g)
  • Jogurt naturalny (200 g)
  • Jabłko czerwone (180 g)
  • Banan (120 g)
  • Migdał (100 g)
  • Winogrono czerwone (100 g)
  • Miód lipowy (72 g)
  • Masło (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Parówki i surówka z rzodkiewką

Parówki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Rzodkiewkę kroimy w plastry Koper siekamy Do miski wkładamy wszystkie warzywa, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i mieszamy Parówki wykładamy na talerz

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków, ziemniaków i kiszonych ogórków

Ziemniaki obieramy, kroimy każdego ziemniaka na 8 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Buraki kroimy w słupki o wielkości ok. 0,5 cm Ogórki kroimy w kostkę Szczypiorek siekamy…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana z jajkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Seler i papryki kroimy w kostkę Cebulę…

WIĘCEJ >