Kuskus z owocami i jogurtem
Kuskus z owocami i jogurtem
Przygotowanie
- Do naczynia żaroodpornego wsypujemy kuskus i dodajemy tłuszcz (masło)
- Do rondla wlewamy sok jabłkowy, dodajemy miód, zagotowujemy i mieszamy do momentu rozpuszczenia się miodu
- Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego, szybko mieszamy, przykrywamy naczynie folią kuchenną i odstawiamy na ok. 10 minut
- Po tym czasie dokładnie mieszamy kuskus, ponownie przykrywamy i odstawiamy na ok. 5 minut
- Banana obieramy i kroimy w plasterki
- Jabłko kroimy w plastry (gniazdo nasienne usuwamy)
- Kuskus przenosimy do miski i rozbijamy grudki widelcem
- Następnie dodajemy orzechy (migdały) i mieszamy
- Kuskus podajemy z owocami i jogurtem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jogurt naturalny (150 g)
- Granola owsiana z orzechem włoskim i czekoladą (50 g)
- Borówka (25 g)
- Malina (25 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Babeczki z granolą i orzechami pekan
Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści, a następnie ściągamy rondel z kuchenki Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Na blachę wykładamy papierowe…
WIĘCEJ >Sałatka owocowa z jogurtem i granolą
Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Kulki winogrona kroimy na pół Kiwi obieramy i kroimy w plastry Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki Wszystkie owoce układamy na talerzu, polewamy jogurtem i posypujemy granolą
WIĘCEJ >Granola orzechowa
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Orzechy siekamy W garnku rozpuszczamy tłuszcz Do miski wrzucamy wiórki kokosowe, orzechy oraz pestki i mieszamy Do osobnej miski wlewamy rozpuszczony tłuszcz, dodajemy…
WIĘCEJ >Jogurt z owocami i granolą
Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Do miski wlewamy jogurt i posypujemy owocami oraz granolą
WIĘCEJ >