fbpx
logo
Szukaj
open close

Babeczki z granolą i orzechami pekan

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8a24e99-a02e-4e32-abd9-f448954eb876
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Babeczki z granolą i orzechami pekan

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści, a następnie ściągamy rondel z kuchenki
  • Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Na blachę wykładamy papierowe foremki na babeczki
  • Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na drobnych oczkach do miski
  • Dodajemy granolę, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier i całość dokładnie mieszamy, po czym formujemy na środku zagłębienie
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz, mleko oraz jajo i dokładnie mieszamy, a następnie wlewamy tę mieszaninę do zagłębienia i lekko mieszamy
  • Ciasto nakładamy do foremek, a na wierzchu babeczek kładziemy orzechy
  • Babeczki pieczemy przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (300 g)
  • Jabłko (180 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Granola owsiana z orzechem włoskim i czekoladą (50 g)
  • Orzech pekan (36 g)
  • Proszek do pieczenia (8 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Słodki popcorn z orzechami

W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy kukurydzę, przykrywamy rondel pokrywką i zostawiamy na średnim ogniu, do momentu, aż z większości ziaren powstanie popcorn Następnie ściągamy rondel z kuchenki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Udka w pomidorach i rozmarynie

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu Kładziemy udka i obsmażamy przez ok. 4-5 minut z każdej strony (udka najlepiej smażyć partiami), a gdy nabiorą złocistego koloru – przenosimy…

WIĘCEJ >