fbpx
logo
Szukaj
open close

Babeczki z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c29eaa7b1-f6eb-4eee-be66-0f1d17696eaa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Babeczki z malinami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę lekko smarujemy tłuszczem
  • Do miski wsypujemy cukier, dodajemy roztopiony tłuszcz oraz skórkę z cytryny i ucieramy mikserem
  • Stopniowo dodajemy jaja i miksujemy do momentu, aż masa będzie gładka
  • Dodajemy jogurt, mąkę oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie mieszamy
  • Kilka malin pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe wrzucamy do masy i delikatnie mieszamy
  • Masę przenosimy łyżką do formy i każdą babeczkę dekorujemy maliną
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 18-20 minut (pieczemy do momentu, aż babeczki będą lekko złote z wierzchu)
  • Po tym czasie wyciągamy babeczki z piekarnika i zostawiamy na ok. 10 minut do ostygnięcia
  • Do miski wsypujemy cukier puder, dolewamy sok z cytryny oraz wodę i całość dokładnie mieszamy na gładką masę
  • Babeczki skrapiamy powstałym lukrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 babeczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (300 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Jogurt kokosowy z cukrem (150 g)
  • Malina (150 g)
  • Masło klarowane ghee (125 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (50 g)
  • Woda (30 ml)
  • Cytryna – skórka (6 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Proszek do pieczenia (4 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciastka czekoladowo-serowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy delikatnie tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia Do miski wybijamy 1/6 ilości jaj, dodajemy ser, ekstrakt z wanilii oraz odrobinę cukru i całość dokładnie mieszamy, tak…

WIĘCEJ >

Francuskie tosty z cynamonem

Bułkę (najlepiej z poprzedniego dnia) kroimy w plastry Banany obieramy i kroimy w plasterki Nektarynki kroimy w plasterki (pestki usuwamy) Do miski wybijamy jaja, dodajemy ekstrakt z wanilii i cynamon, dolewamy mleko i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowo-bananowy

Banana obieramy, a z truskawek usuwamy szypułki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Kulki z nerkowców

Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie blendujemy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach koksowych Kulki przechowujemy w lodówce

WIĘCEJ >