fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Babeczki z malinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c29eaa7b1-f6eb-4eee-be66-0f1d17696eaa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Babeczki z malinami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę lekko smarujemy tłuszczem
  • Do miski wsypujemy cukier, dodajemy roztopiony tłuszcz oraz skórkę z cytryny i ucieramy mikserem
  • Stopniowo dodajemy jaja i miksujemy do momentu, aż masa będzie gładka
  • Dodajemy jogurt, mąkę oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie mieszamy
  • Kilka malin pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe wrzucamy do masy i delikatnie mieszamy
  • Masę przenosimy łyżką do formy i każdą babeczkę dekorujemy maliną
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 18-20 minut (pieczemy do momentu, aż babeczki będą lekko złote z wierzchu)
  • Po tym czasie wyciągamy babeczki z piekarnika i zostawiamy na ok. 10 minut do ostygnięcia
  • Do miski wsypujemy cukier puder, dolewamy sok z cytryny oraz wodę i całość dokładnie mieszamy na gładką masę
  • Babeczki skrapiamy powstałym lukrem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 babeczki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (300 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Jogurt kokosowy z cukrem (150 g)
  • Malina (150 g)
  • Masło klarowane ghee (125 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (50 g)
  • Woda (30 ml)
  • Cytryna – skórka (6 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Proszek do pieczenia (4 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Mikser, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż po tajsku z kurczakiem

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z mięsem Chili drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Do miski z mięsem dodajemy sos…

WIĘCEJ >

Kotlety z pomarańczową glazurą

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do rondla Dolewamy sok, dodajemy cukier i musztardę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut Mięso ciasno układamy w płaskim naczyniu (niemetalowym) i polewamy przygotowanym sosem Następnie przykrywamy…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Sos guacamole z chlebkiem pita

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Awokado kroimy na pół i usuwamy pestki Następnie awokado obieramy i wkładamy miąższ do miski Dodajemy sok z limonki i całość rozgniatamy widelcem, aby powstała pasta Pomidora kroimy…

WIĘCEJ >