fbpx
logo
Szukaj
open close

Łatwy sos do makaronu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87155cb9-c238-4a57-b64c-299455ebae70
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Łatwy sos do makaronu

Przygotowanie

  • Pomidory drobno siekamy
  • Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (850 g)
  • Bazylia (świeża) (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (70 ml)
  • Przecier pomidorowy (60 g)
  • Pomidor suszony (25 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Niezawodna komosa ryżowa

W garnku umieszczamy wszystkie składniki i doprowadzamy do wrzenia Następnie przykrywamy garnek pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut Po tym czasie ściągamy garnek z kuchenki i spulchniamy komosę widelcem Na wierzchu kładziemy…

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy na 24h do lodówki Wyjmujemy z lodówki Mięso płuczemy z soli pod bieżącą wodą (szybko,…

WIĘCEJ >