fbpx
logo
Szukaj
open close

Łatwy sos do makaronu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87155cb9-c238-4a57-b64c-299455ebae70
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Łatwy sos do makaronu

Przygotowanie

  • Pomidory drobno siekamy
  • Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (850 g)
  • Bazylia (świeża) (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (70 ml)
  • Przecier pomidorowy (60 g)
  • Pomidor suszony (25 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Słona i słodka granola

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 165 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wkładamy tłuszcz, a miskę wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się roztopi Do miski z tłuszczem dosypujemy płatki,…

WIĘCEJ >

Sok z cytryny

Cytrynę umyć Przekroić i wycisnąć sok

WIĘCEJ >

Majonez

Bierzemy miskę Kładziemy do niej żółtko, musztardę i ocet Zaczynamy mieszać rózgą Musimy dokładnie rozmieszać Zaczynamy dodawać cienkim strumieniem olej Strumień ma być cienki jak nić i lać się powoli Podczas dodawania tłuszczu cały czas…

WIĘCEJ >

Podstawowy sos winegret

Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i mieszamy do momentu połączenia się

WIĘCEJ >