Sos pieczarkowy
Sos pieczarkowy
Przygotowanie
- Cebulkę i czosnek podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym.
- Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
- Doprawiamy solą pieprzem, ziołami i zalewamy ¼ szklanki mleka kokosowego własnej roboty.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 1 cebula (100 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- 5 pieczarek (100 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- 1 łyżka dowolnych ziół np. prowansalskich (2 g)
- 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Podobne tematy
Sos vinaigrette
Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…
WIĘCEJ >Pasta pieczarkowo-bazyliowa
Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie Miksujemy na gładką pastę Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny Doprawiamy do smaku sokiem z…
WIĘCEJ >Podstawowy krem daktylowy
Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję
WIĘCEJ >