Sos pieczarkowy
Sos pieczarkowy
Przygotowanie
- Cebulkę i czosnek podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym.
- Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
- Doprawiamy solą pieprzem, ziołami i zalewamy ¼ szklanki mleka kokosowego własnej roboty.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Cebula (świeża) (105 g)
- Pieczarka (świeża) (100 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Zioła prowansalskie (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pieczywo czosnkowe
Czosnek obieramy i siekamy Na patelni rozpuszczamy tłuszcz (powinien być płynny, ale nie gorący) Dodajemy czosnek i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia…
WIĘCEJ >Czerwony DIP
Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…
WIĘCEJ >Komosa ryżowa (quinoa) biała i czerwona
Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.
WIĘCEJ >Pasta pieczarkowo-bazyliowa
Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie Miksujemy na gładką pastę Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny Doprawiamy do smaku sokiem z…
WIĘCEJ >