fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sos pieczarkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7ff08aab-1e78-46b1-9458-06c28deb8a5c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sos pieczarkowy

Przygotowanie

  • Cebulkę i czosnek podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym.
  • Dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
  • Doprawiamy solą pieprzem, ziołami i zalewamy ¼ szklanki mleka kokosowego własnej roboty.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cebula (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka dowolnych ziół np. prowansalskich (2 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…

WIĘCEJ >

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie Miksujemy na gładką pastę Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny Doprawiamy do smaku sokiem z…

WIĘCEJ >

Podstawowy krem daktylowy

Daktyle miksujemy na krem Dolewamy wodę lub mleko, aby uzyskać pożądaną konsystencję

WIĘCEJ >

Orzechy włoskie

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >