fbpx
logo
Szukaj
open close

Leczo AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce1965f2b-1934-448f-8497-4dbdadff6378
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Leczo AIP

Przygotowanie

  • Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry.
  • Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut.
  • Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i ziołami.
  • Całość dusimy na średnim ogniu 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
  • Przed podaniem posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia leczo.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Smalec z gęsi (48 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Praska do czosnku, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >

Rolada z kapusty włoskiej

Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…

WIĘCEJ >

Czarny hummus

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia  Sezam,…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone na brokułach

Brokuły dzielimy na małe różyczki, gotujemy w garnku ok. 5 minut i odcedzamy Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka i dodajemy brokuły Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy…

WIĘCEJ >