Leczo AIP
Leczo AIP
Przygotowanie
- Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry.
- Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut.
- Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i ziołami.
- Całość dusimy na średnim ogniu 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
- Przed podaniem posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia leczo.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Smalec z gęsi (48 g)
- Czosnek (świeży) (10 g)
- Natka pietruszki (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem
Gotujemy ryż we wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Do małego garnka/rondelka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy kawę Lekko solimy i pieprzymy Wkładamy dorsza Przykrywamy pokrywką Gotujemy 5 minut Podnosimy pokrywkę i obracamy…
WIĘCEJ >Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Pierś lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa Solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Smażymy kurczaka po 3 min z każdej strony Przekładamy mięso na naczynie do zapiekania…
WIĘCEJ >Sałatka z bakłażana z oliwkami
Bakłażana myjemy, suszymy i kroimy w dużą kostkę (2×2 cm) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Do dużego płaskiego naczynia żaroodpornego wrzucamy kostki bakłażana, polewamy 4 łyżkami oliwy i dokładnie mieszamy Wstawiamy do piekarnika i pieczemy…
WIĘCEJ >