fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Leczo AIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce1965f2b-1934-448f-8497-4dbdadff6378
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Leczo AIP

Przygotowanie

  • Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry.
  • Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut.
  • Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i ziołami.
  • Całość dusimy na średnim ogniu 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
  • Przed podaniem posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej diecie oraz nietolerancjom – patrz na piktogramy.

Uwagi

Możesz zainspirować się równie smacznymi propozycjami leczo, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • 1 czerwona cebula (100 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 3 gałązki posiekanej natki pietruszki (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 3 łyżki smalcu gęsiego (45 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Praska do czosnku, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywa pieczone a’la grillowane

Bakłażana kroimy na plastry, solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, która z niego wypłynęła. Cukinię również kroimy w plastry, a paprykę w duże kawałki i solimy je. Posolone warzywa polewamy…

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy Ciasto się będzie lekko kleić, jeśli klei się za bardzo, dodać troszkę mąki…

WIĘCEJ >

Roladki z bakłażana i twarogu

Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra. Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach….

WIĘCEJ >