fbpx
logo
Szukaj
open close

Leczo z dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c71d71d82-6006-49bd-b820-67347a314664-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Leczo z dyni

Przygotowanie

  • Kiełbasę kroimy wzdłuż na pół i kroimy w półksiężyce
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce
  • Dynię obieramy ze skóry, usuwamy/wyrzucamy pestki i kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm
  • Marchew obieramy i kroimy w kostkę
  • Seler płuczemy i kroimy w plasterki
  • Pora kroimy na pół, płuczemy i kroimy w półksiężyce
  • Rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy kiełbasę
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy wszystkie pozostałe warzywa
  • Dodajemy przecier/koncentrat
  • Podsmażamy 3 min, cały czas mieszając
  • Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn
  • Zalewamy zimną wodą do ¾ wysokości wsadu w garnku
  • Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez 30 min
  • Próbujemy i doprawiamy do smaku 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia leczo.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Woda (1000 ml)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (350 g)
  • Kiełbasa śląska (170 g)
  • Przecier pomidorowy (75 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Por (35 g)
  • Seler naciowy (25 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Rozmaryn (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo

Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz Dodajemy marchewkę Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy Posypujemy pestkami słonecznika

WIĘCEJ >

Porzeczki czarne lub czerwone

Porzeczki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Kremowy, cynamonowy koktajl

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >