fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kremowe leczo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb5fb6493-8d10-4fb0-b219-52dfa95d50f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kremowe leczo

Przygotowanie

  • Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle.
  • Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy.
  • Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

Rady dietetyka

W diecie Low FODMAP musimy zwrócić szczególną uwagę na skład kiełbasy – nie może zawierać cebuli i czosnku.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia leczo.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bakłażan (240 g)
  • Kiełbasa śląska (150 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Papryka żółta (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Imbir suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Stir-fried pak choi

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli. Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy. Trzymamy całość…

WIĘCEJ >

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową Smażymy na patelni z każdej strony do lekkiego zarumienienia panierki kokosowej Kotlety zdejmujemy z patelni i odstawiamy pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu stron Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Obieramy marchewkę i czyścimy brukselkę…

WIĘCEJ >