fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kremowe leczo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb5fb6493-8d10-4fb0-b219-52dfa95d50f6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kremowe leczo

Przygotowanie

  • Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle.
  • Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy.
  • Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

Rady dietetyka

W diecie Low FODMAP musimy szczególną uwagę zwrócić na skład kiełbasy: nie może zawierać cebuli i czosnku.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne leczo – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ papryki żółtej (100 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • 1 mały bakłażan (240 g)
  • 120 g kiełbasy śląskiej
  • 1 puszka pomidorów krojonych (400 g)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (1 g)
  • ½ łyżeczki imbiru suszonego (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

Cebulę kroimy w kostkę Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Do mięsa dodajemy sól, pieprz i cebulę Mieszamy dokładnie, aż masa mięsna stanie się jednolita Formujemy z mięsa okrągłego burgera…

WIĘCEJ >

Kokosowa karkówka z warzywami

Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc) Rozgrzewamy patelnię Smażymy mięso z warzywami…

WIĘCEJ >

Dorsz w sosie pomidorowym

Na patelnię wlewamy passatę pomidorową, dolewamy wino i wodę Doprowadzamy do wrzenia Filety solimy i pieprzymy z obu stron Przekładamy rybę na patelnię, tak aby była cała zanurzona w pomidorowym sosie Dusimy pod przykryciem około…

WIĘCEJ >

Zapiekanka gryczana

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Gdy jest gotowa, odsączamy ją z nadmiaru wody i przekładamy do małego naczynia żaroodpornego. Do gorącej kaszy dodajemy masło i pokrojonego kostkę…

WIĘCEJ >