Kremowe leczo
Kremowe leczo
Przygotowanie
- Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle.
- Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy.
- Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
Rady dietetyka
W diecie Low FODMAP musimy zwrócić szczególną uwagę na skład kiełbasy – nie może zawierać cebuli i czosnku.
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia leczo.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (400 g)
- Bakłażan (240 g)
- Kiełbasa śląska (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Papryka żółta (100 g)
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Imbir w proszku (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Leczo na ostro
W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Chwilę wszystko obsmażamy. Po chwili dodajemy kurkumę, paprykę…
WIĘCEJ >Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami
Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…
WIĘCEJ >Leczo z patisona
Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…
WIĘCEJ >Leczo z dyni
Kiełbasę kroimy wzdłuż na pół i kroimy w półksiężyce Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Dynię obieramy ze skóry, usuwamy/wyrzucamy pestki i kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Marchew obieramy i…
WIĘCEJ >