fbpx
logo
Szukaj
open close

Leczo z patisona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf6e9c570-9e55-43a7-bb46-4617cb2c1883-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Leczo z patisona

Przygotowanie

  • Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić
  • Obranego patisona kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę lub piórka
  • Kiełbasę kroimy w półksiężyce lub kostkę
  • Boczek kroimy w paski lub kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy boczek i kiełbasę
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy paprykę i patisona
  • Dodajemy pomidory i wszystkie zioła
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dusimy pod przykryciem 20 min
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Pamiętajmy, aby unikać spożywania produktów znajdujących się w puszkach. Tego typu opakowania kumulują metale ciężkie, które mogą zatruwać nasz organizm (cenna informacja dla osób z alergią na nikiel oraz zatrutych metalami ciężkimi).

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia leczo.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 3
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pomidor w puszce (250 g)
  • Dynia patison (mini) (200 g)
  • Kiełbasa śląska (170 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Rozmaryn suszony (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chałwa sezamowo-makowa

Nasiona sezamu mielimy w młynku elektrycznym. Mak gotujemy w wodzie ok. 20-30 minut i dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa. Możemy też kupić mak mielony – wtedy wystarczy jedynie zalać go niewielką ilością wrzątku i…

WIĘCEJ >

Sałatka z jajkiem

Jajka gotujemy na półtwardo, wrzucając je do gotującej się wody na 7 minut. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z sałatą. Gdy jajka się ugotują przekładamy je do miski z zimną wodą, a chwilę później…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Rybę solimy i pieprzymy Kładziemy na naczyniu żaroodpornym Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Pieczemy 20 minut Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z orzechami

Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, miód i ocet. Odcedzić brokuła. Przełożyć do miski, posypać orzechami, rodzynkami i cebulą, polać sosem.

WIĘCEJ >