logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Leczo z patisona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf6e9c570-9e55-43a7-bb46-4617cb2c1883

Leczo z patisona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf6e9c570-9e55-43a7-bb46-4617cb2c1883

Przygotowanie

  • Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić
  • Obranego patisona kroimy w kostkę
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę lub piórka
  • Kiełbasę kroimy w półksiężyce lub kostkę
  • Boczek kroimy w paski lub kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 min
  • Dodajemy boczek i kiełbasę
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy paprykę i patisona
  • Dodajemy pomidory i wszystkie zioła
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dusimy pod przykryciem 20 min
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 0
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 duży patison
  • 1 słoik pomidorów bez skórki (ewentualnie puszka)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 kiełbasy śląskie
  • 200 g boczku wędzonego
  • szczypta rozmarynu (a najlepiej kilka świeżych igieł)
  • szczypta tymianku (a najlepiej z 2 świeże gałązki)
  • szczypta bazylii (a najlepiej garść świeżych liści)
  • 2-3 łyżki smalcu lub masła klarowanego
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, (…)

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i (…)

WIĘCEJ >

Kotlety mielone z sarny z suszonymi grzybami, duszonymi ziemniakami i grillowaną cukinią

Ziemniaki: Obieramy, płuczemy Kroimy w kawałki (nie ma znaczenia czy duże czy małe, wystarczy każdego ziemniaka na 4 części przekroić) (…)

WIĘCEJ >

Tatar z sarny z konfiturą z borowików i cebulą

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl