Lekki mus bananowy z cynamonem

Lekki mus bananowy z cynamonem
Przygotowanie
- Limonkę kroimy na pół i wyciskamy z niej sok
- Banany obieramy, kroimy w plasterki i wkładamy do miski
- Następnie skrapiamy banany sokiem z limonki
- Do blendera wkładamy twaróg, dodajemy banany i całość blendujemy na jednolitą masę
- Do masy dodajemy słodzik oraz przyprawy (cynamon) i dokładnie mieszamy
- Białka ubijamy z solą na sztywną pianę
- Do piany dodajemy masę bananową i delikatnie mieszamy
- Następnie przenosimy masę do pucharków i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
- Deser podajemy dobrze oziębiony
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z bananem.
Autor
Lista składników
- Banan (480 g)
- Jajo białko (90 g)
- Limonka (70 g)
- Ser twarogowy krowi (60 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Cynamon mielony (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.