fbpx
logo
Szukaj
open close

Lemoniada pomarańczowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c67a6b94c-6d08-4106-b87c-bf11cafe0cb3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Lemoniada pomarańczowa

Przygotowanie

  • Pomarańczę dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem
  • Następnie obieraczką do warzyw ścieramy z pomarańczy skórkę
  • Liski mięty i skórkę z pomarańczy zalewamy wrzątkiem (3/7 ilości wody podanej w przepisie) i parzymy pod przykryciem przez kilka minut
  • Do ciepłego napoju dodajemy miód i dokładnie mieszamy
  • Następnie dolewamy pozostałą, zimną wodę i ponownie dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lemoniady.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (350 ml)
  • Pomarańcza (200 g)
  • Miód lipowy (36 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Lemoniada malinowa

Miód rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody Wszystkie składniki razem blendujemy Następnie przelewamy lemoniadę przez sitko

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca lemoniada

Cytryny obieramy obieraczką do warzyw (tak, aby ze skórką zdjąć jak najmniej białego włókna) Skórki przenosimy do rondla, dolewamy wodę (…)

WIĘCEJ >

Lemoniada bazyliowa

Jedną szklankę wody podgrzewamy i w niej rozpuszczamy cukier. Taki syrop odstawiamy, żeby się ostudził. Następnie blendujemy wszystkie składniki i (…)

WIĘCEJ >