Lniane placuszki
Lniane placuszki
Przygotowanie
- Wszystkie składniki blendujemy ze sobą
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Dużą łyżką wlewamy porcje ciasta na patelnię i smażymy co jakiś czas obracając
- Gdy jedna porcja placuszków jest zarumieniona, podajemy, a na patelnię wlewamy kolejne porcje i smażymy do wykorzystania całego ciasta
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej diecie – więcej informacji znajduje się w piktogramach.
Uwagi
Powyżej zainspiruj się innymi, równie smacznymi propozycjami placuszków – zajrzyj w powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 4 jajka kurze roz. M (ok. 204 g)
- 50 g mąki lnianej odtłuszczonej
- 70 ml wody
- 100 g sera feta
- 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia (25 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pulpety wieprzowe w sosie marchewkowo-estragonowym z warzywami
Mięso mielimy w maszynce do mięsa, co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki i ½ marchewki Dodajemy mąkę kokosową, lekko solimy i pieprzymy Mieszamy dokładnie przez 2 minuty Formujemy kulki wielkości piłeczki ping pongowej Zagotowujemy rosół,…
WIĘCEJ >Szynka wędzona z kiszonkami
Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii
WIĘCEJ >Carpaccio z łososia i z rzodkiewki
Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT
WIĘCEJ >Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą
Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…
WIĘCEJ >