Lniane placuszki
Lniane placuszki
Przygotowanie
- Wszystkie składniki blendujemy ze sobą
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Dużą łyżką wlewamy porcje ciasta na patelnię i smażymy co jakiś czas obracając
- Gdy jedna porcja placuszków jest zarumieniona, podajemy, a na patelnię wlewamy kolejne porcje i smażymy do wykorzystania całego ciasta
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia placuszków.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze rozm. M (204 g)
- Ser feta (100 g)
- Woda (70 ml)
- Len odtłuszczony (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Jajka w szynce na sałacie
Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…
WIĘCEJ >Omlet ze szpinakiem
Cebulę i czosnek drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem Szpinak kroimy na drobne kawałki Jajka mieszamy ze szpinakiem (można też całość zmiksować blenderem) Jajeczną masę wlewamy na patelnię…
WIĘCEJ >Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)
Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…
WIĘCEJ >Omlet ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Szpinak Szpinak wyjmujemy 2-3 godziny wcześniej z zamrażalnika i kładziemy na sicie, żeby nadmiar wody ściekał Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy cebulę z czosnkiem przez 2…
WIĘCEJ >