fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś w białym winie z warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-238
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Łosoś w białym winie z warzywami

Przygotowanie

  • Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
  • Tłuszcz roztapiamy w garnku i wyłączamy kuchenkę
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Ziemniaki odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia, a następnie kroimy w plastry i przenosimy do miski
  • Dolewamy tłuszcz, dodajemy cukinię z fasolką i mieszamy
  • Zawartość miski przenosimy do naczynia żaroodpornego, na warzywach kładziemy rybę i całość polewamy winem oraz sokiem z cytryny
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Warzywa z rybą nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z łososiem.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (800 g)
  • Ziemniak młody (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Wino białe wytrawne (100 ml)
  • Masło (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mięso mielone – przepis podstawowy

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i orzechami włoskimi

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy orzechami

WIĘCEJ >

Kisiel z siemienia lnianego

Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do niej siemię lniane Gotujemy to razem od czasu do czasu mieszając przez około 10 minut…

WIĘCEJ >

Rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” Odcedzamy makaron na sicie W garnku zagotowujemy rosół Dorzucamy do rosołu makaron Wyłączamy palnik i…

WIĘCEJ >