fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś grillowany z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfdbdd640-599a-471b-bbe5-73cbceb70bcb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Łosoś grillowany z warzywami

Przygotowanie

  • Zieleninę siekamy
  • Łososia kładziemy na talerzu i polewamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny, smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posypujemy zieleniną oraz przyprawami
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Na patelnię kładziemy rybę i grillujemy przez ok. 3 minuty z każdej strony
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Na talerzu układamy sałatę oraz pomidorki, całość polewamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy łososia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Sałata karbowana (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sok z cytryny (10 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z spaghetti warzywnym

Obieramy marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek Cukinię, marchew i pietruszkę trzemy na makaron narzędziem, które mamy (jak nie mamy nic, to nożem w podłużne plastry a potem plastry kroimy w paseczki/makaron) Cebulę i czosnek kroimy…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z warzywami i imbirem

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…

WIĘCEJ >

Gulasz

Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem. Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

WIĘCEJ >

Indyk z owocowo-ryżowym nadzieniem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wkładamy owoce suszone, zalewamy wrzątkiem i moczymy przez ok. 10 minut W rondlu rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dolewamy wodę i…

WIĘCEJ >