fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś wędzony na szpinaku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb53131f3-d202-4601-b38e-1162076819c0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Łosoś wędzony na szpinaku

Przygotowanie

  • Pomidorki kroimy na pół
  • Na talerzu układamy szpinak oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy łososia
  • Cytrynę kroimy w pół plastry i kładziemy obok sałatki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania łososia.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (250 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Szpinak (75 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kiszone buraki

Buraczki myjemy, odkrawamy korzonek i zgrubienie łodygi Bulwę kroimy na kawałki lub plastry i wrzucamy do naczynia do kiszenia (ceramiczny garnek, gliniany garnek lub duży słoik wcześniej wyparzony) Dodajemy ząbki czosnku obrane z łupiny i…

WIĘCEJ >

Zapiekane ziemniaki z serami

Sery ścieramy na drobnych oczkach do dwóch osobnych misek Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w cienkie talarki Na dnie…

WIĘCEJ >

Polędwica wołowa z papryką

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Mięso kroimy w plastry Pomidory kroimy w ósemki Paprykę kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >