fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś wędzony na szpinaku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb53131f3-d202-4601-b38e-1162076819c0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Łosoś wędzony na szpinaku

Przygotowanie

  • Pomidorki kroimy na pół
  • Na talerzu układamy szpinak oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy łososia
  • Cytrynę kroimy w pół plastry i kładziemy obok sałatki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania łososia.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś wędzony (250 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Szpinak (75 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywa curry

Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz…

WIĘCEJ >

Mango i ryż

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mango obieramy i kroimy w kostkę lub odcinamy część owocu przy samej pestce wzdłuż płaskiej strony pestki (tak odcinamy obie części owocu) Z plastra z pestką…

WIĘCEJ >

Szparagi z makrelą wędzoną

Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodze przez ok. 7-8 minut Następnie szparagi odcedzamy i kroimy na 3-4 części Pomidorki kroimy na pół Cebulę obieramy i kroimy w krążki Rybę rozdrabiamy…

WIĘCEJ >

Kokosowa tapioka z papają

Tapiokę zalać mlekiem kokosowym wymieszanego z wodą. Doprowadzić do wrzenia, a potem na bardzo małym ogniu gotować jakieś 10-12 minut. Kulki tapioki muszą się zrobić zupełnie szkliste, przezroczyste. Jeszcze ciepłą przełożyć do miseczek, a na…

WIĘCEJ >